DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappennek kockáztatnia kellett a pole-ért

A világbajnok szerint úgy kellett gyorsan menni, hogy elkerülje a bajt, de végül sikerült megoldania a feladatot Zandvoortban.

Idei nyolcadik pole-pozícióját szerezte meg az F1-es Holland Nagydíjon Max Verstappen, de a világbajnoknak ezért most bőven meg kellett dolgoznia – már a kvalifikáció korábbi szakaszában is szorongatták a többiek, és a Q3 első része sem sikerült számára jól, a két McLaren mögött csak harmadik időt autózott.

Charles Leclerc autótörése után azonban úgy jött vissza a pályára, ahogy kell és magabiztos, hibátlan kört rakott össze, amellyel bő félmásodpercet adott a második helyezett Lando Norrisnak, és összességében kiemelkedő produkcióval nyerte meg a kvalifikációt.

09a1ec06-1841-4bda-962e-e4b9d805d172_orig



„Nagyon trükkös időmérő volt, mert a pálya rendkívüli módon csúszik az új aszfalttal. Arról szólt egész, hogy úgy kellett előhúzni a köröket, hogy közben ne kerüljünk bajba, de szerintem ezt végül elég jól megoldottuk” – mondta Verstappen az autóból kiszállva.

Azt is hozzátette, hogy kicsit talán alábecsülték a szél és a nap hatását, gyorsabban száradt a pálya, mint ahogy gondolták, de az utolsó kört sikerült úgy összerakni, ahogy arra szükség volt.

„Az utolsó körnél egy száraz ív volt a pályán, szóval egy kicsit kockáztatunk kellett, de az a kör nagyon élvezetesre sikerült. Nyilván mindig ott van a nyomás, hogy teljesíteni kell, de amikor sikerül, akkor az hihetetlen érzés” – tette hozzá a harmadik világbajnoki címe felé száguldó holland.

Az időmérő edzés összefoglalója és végeredménye itt tekinthető meg!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: