DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Szingapúrban térhet vissza Ricciardo? Három-hat hetes felépülésről beszél Horner

Egy átlagembernek 10-12 hétre lenne szüksége, de az F1-es pilóta három hét múlva újra versenyezhet – véli a Red Bull csapatfőnöke. Lehetséges egy műtét is Barcelonában.

Zandvoortból Barcelonába utazott Daniel Ricciardo, hogy megkezdje a rehabilitációt pénteken elszenvedett sérüléséből. Az ausztrál a Holland Nagydíj második szabadedzésén ütközött gumifalnak, a balesetet követő orvosi vizsgálatok pedig kézközépcsonttörést állapítottak meg. A balszerencsés visszatérő így már harmadik 2023-as nagydíjhétvégéjén kidőlt, ráadásul a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon való szereplése is valószínűtlen.

Akár műtétre is szükség lehet – az AlphaTauri főnökéhez, Franz Tosthoz hasonlóan erről beszélt Christian Horner is, aki szerint a felépülési idő három-hat hetet ölelhet fel.

„Ezek a srácok, például a MotoGP-ben, nagyon gyorsan talpra állnak. Ma már el is utazott Barcelonába. Talán lesz egy kisebb műtétje holnap, hogy rendbe hozzák a törés helyét. Aztán természetesen jön a rehabilitáció, a kérdés, mennyi időt ölel fel ez” – nyilatkozott a Sky Sportsnak a Red Bull-csapatfőnök.



„Egy átlagos emberi lénynek 10-12 hét kellene, de tudjuk, hogy ezek a fiúk nem átlagosak. Vajon meddig fog tartani? Három hétig, egy hónapig, hat hétig? Senki sem igazán tudja. Tegnap, mikor beszéltem vele, az frusztrálta legjobban, hogy a sok kihagyás után újra meglett az önbizalma, visszatért, most pedig megint kispadra került, pedig az AlphaTaurinak is sikerült fejlődnie.”

„Sajnálom őt emiatt, de biztos vagyok benne, hogy az jár a fejében, hogy Szingapúrban vissza akar térni. Igaz, Szingapúr épp az egyik legmegterhelőbb pálya a naptárban. Menjen minden a maga természetes útján” – jelölte meg Horner a három hét múlva esedékes Szingapúri Nagydíjat.

Ha a pesszimistább becslés, a hathetes felképülési idő valósul meg, akkor Ricciardónak Szingapúrt és Suzukát is ki kell hagynia, és csak Katarban térhet vissza – azaz akár négy nagydíjon is helyettesítheti őt Liam Lawson, aki tartalékpilótaként vette át Ricciardo helyét, és 20. pozíciót ért el az időmérőn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: