DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen: Néhány dolgon javítani kell, de…

„Csak” második helyen zárta hazai F1-es nagydíjának péntekjét a holland Red Bull-os, de szerinte minden adott ahhoz, hogy erősek legyenek szombaton.

Jól kezdte a Formula-1-es Holland Nagydíj hétvégéjét Max Verstappen: a sorozatban kilencedik győzelmére és ezzel rekordbeállításra hajtó hazai pilóta az első szabadedzésen az első, a másodikon a második leggyorsabb kört futotta meg. Így a pénteket nem zárta az élen a Red Bull-os, de nem aggódta túl a dolgot a címvédő:

„Elég jó volt” – összegezte a nyári szünet utáni első napot a Formula1.com hasábjain. „Kipróbáltunk néhány dolgot az autón. Úgy gondolom, a második edzés kicsit bonyolultabb volt, de szerintem összességében nehéz volt egy tiszta kört összerakni, nagyon sok autó volt mindenhol. Rendben volt, de van néhány dolog, amin szeretnénk javítani, viszont a hosszú etapokon is jól viselkedett az autó, úgyhogy összességében szerintem ez egy elég jó nap volt.”

f1-verstappen-redbull-zandvoort-day1



Verstappen a rádión panaszkodott ugyan az RB19-es tempójára a közepes sebességű kanyarokban, a regnáló világbajnok azonban jelezte, hogy nincs probléma ilyen téren sem: „Nem, csak néhány konkrét kanyarban nem voltam elégedett a balansszal, úgyhogy ezeket kell még kicsit jobban megoldanunk.”

A 25 éves pilóta azt is elmagyarázta, hogy a korábbi edzés hajrájában nem a zandvoorti homokos aszfaltja miatt vágott keresztül a sóderágyon, hanem mert érzése szerint túl közel ment az előtte haladó autóhoz. Ami pedig a szombati esélyeket illeti, arról így nyilatkozott Verstappen:

„Továbbra is jók az érzéseim. Szerintem rengeteg a potenciál az autóban, hogy holnap is jó napunk legyen. Csak néhány dolgon finomhangolnunk kell, aztán biztos vagyok benne, hogy elöl lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: