DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Albon: Meglepő eredmény, optimistán állunk hozzá

A szabadedzések meglepetésembere, Alexander Albon szerint meglepő eredményt értek el, de a szombati nap lesz a mérvadó. A brit-thai azt is elárulta, min változtatna az időmérőn.

Erős teljesítményt láthattunk a Holland Nagydíj pénteki napján a Williamstől: az első szabadedzésen Alexander Albon az ötödik helyen, míg amerikai csapattársa hetedikként végzett. A második felvonásban a brit-thai már a harmadik helyen, míg Logan Sargeant a 12. pozícióban zárt.

Albon a meglepő teljesítményről így nyilatkozott a második edzést követően: „Nagyon jó, de ezt láttuk már korábban és azt sem tudjuk, hogy a többiek min dolgoztak a mai napon. Az autónk az első szabadedzéstől kezdve jónak érződött, itt a hosszútávú tempónk is erős volt, a második felvonásban talán kicsit kevésbé. Meglepődtünk, azonban holnap mindenki javulni fog. Természetesen megpróbáljuk tartani ezeket a helyezéseket, meglátjuk, hogyan sikerül.”



„A többiek biztosan nehezebb autóval mennek” – fogalmazott Albon. „De attól függetlenül is szép teljesítmény volt a mai a csapatunktól, ha könnyebbek is voltunk. Jó a tempónk, de ezen a pályán mindig nagyon szoros a mezőny. Ezt nem pesszimista hangnemben értem – kifejezetten optimistán állok a hétvégéhez.”

A forgalom elkerülése

Mivel a zandvoorti pálya a rövidebbek táborát erősíti, így az időmérő alatt könnyen feltorlódhatnak a versenyzők – főként az utolsó gyorskörök előtt. A brit-thai szerint ezzel a megoldással lehetne orvosolni a jelenséget:

„Szerintem ez mindig is probléma volt, pilótaként örülnénk, ha külön csoportban tudnánk az időmérőn menni. A szabadedzésre nincs akkora hatással, azonban itt, Monacóban vagy a Red Bull Ringen jó lenne, ha A és B csoportokban zajlana a Q1, kicsit lecsillapítaná a dolgokat. Sokszor kell visszahűtenünk a gumikat és emiatt alakul ki a sűrű forgalom. Nagyon óvatosnak kell lennünk a kivezető körökön és a hűtőkörökön is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: