DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Minden futamon dobogóra állna Perez

Ez a célkitűzése a mexikói Red Bull-osnak az F1-es szezon második felére – bár tudja, már a zandvoorti verseny is trükkös lehet.

Miközben Max Verstappen futószalagon szállította a győzelmeket – sőt, a hétvégi Holland Nagydíjon beállíthatja Sebastian Vettel kilences csúcsát a zsinórban gyűjtött első helyeket tekintve –, addig a csapattárs Sergio Perez több küszködős hétvégét is produkált, mindenekelőtt az elszúrt időmérőinek köszönhetően.

f1-perez-redbull-podium



A nyári szünetet megelőző utolsó két fordulón, a Magyar és a Belga Nagydíjon viszont dobogóra állhatott vasárnap, ennek köszönhetően továbbra is őrzi ezüstérmes pozícióját a világbajnoki összetettben. A mexikóinak feltett szándéka a legutóbbi versenyek formáját folytatni:

„Nagyszerűen telt a nyári szünetem: Mexikóban voltam a családommal, valamint keményen edzettem. Ezen a héten jártam a gyárban is a mérnökeimmel, mindig jó találkozni egy szünet után, és remekül felkészültünk a hétvégére, készen állunk rá” – fogalmazott Perez a Red Bull zandvoorti előzetesében.

„Szeretném ott felvenni a fonalat, ahol Spában abbahagytam és mostantól folyamatosan a dobogón állni és azért harcolni a szezon hátralévő részében. Zandvoort egy trükkös verseny lesz, a mezőny is egyre szorosabb, de csapatként csak nyomjuk tovább, és igyekszünk a legjobbunkat nyújtani és egy jó eredményt szerezni, függetlenül attól, mit csinál az időjárás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: