DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Piastrinak nem elég, hogy közel van Norrishoz

Az újonc ausztrál F1-es versenyző kijelentette: nem elégszik meg annyival, hogy közel van mclarenes kollégájához, le is akarja győzni őt.

A három idei debütáns közül egyértelműen Oscar Piastri mutatja a legbiztatóbb teljesítményt a Formula-1-ben: a legutóbbi Belga Nagydíjon a sprinten az első sorból indulva lett második, és két alkalommal már a vasárnapi versenyeken is közel járt a dobogóhoz.

f1-piastri-norris-mclaren-2023



Igaz, a McLarennél egyelőre Lando Norris viszi a prímet, s bár a számok alapján elég jelentős a brit előnye a csapattárssal szemben – időmérőn 10-2, futamon 9-3 a házon belüli csata állása, pontok tekintetében pedig 69-34-re vezet –, a pályán nyújtott teljesítmény alapján azonban valójában Piastri nincs messze rutinos kollégájától.

Ez azonban nem elegendő a korábbi Formula-3-as és Formula-2-es bajnok számára, az ausztrál pilótának ugyanis feltett szándéka, hogy előbb-utóbb le is győzze Norrist:

„Természetesen nem akarok csak közel lenni Landóhoz. Meg akarom próbálni legyőzni őt” – idézi a versenyző szavait a RaceFans.net szakportál. „Ez nem egyszerű feladat. Úgy gondolom, mindannyian tudjuk, mennyire jó Lando, de nem akarok itt megállni. Jó érzés, hogy ennyire közel voltam eddig hozzá, de amíg le nem győzöd a csapattársad, mindig úgy érzed, hogy még több lehet benne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: