DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Alonso: Már nem a harmadik F1-es vb-cím a fő cél

Továbbra is szeretne újra feljutni az F1 csúcsára, de más kihívások is lebegnek a spanyol szeme előtt: a Dakart például mindenképp szeretné megnyerni.

Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban nyert világbajnoki címeket a Formula-1-ben, s bár többször is nagyon közel került hozzá – 2007-ben a McLarennel, 2010-ben és 2012-ben pedig a Ferrarival volt harcban az utolsó futamig –, a harmadik titulus soha nem jött össze a spanyolnak (mármint az F1-ben, hiszen a WEC-ben is csúcsra jutott néhány éve).

f1-alonso-aston-2023_1



Bár az Aston Martinnál idén dobogós helyezések sorát szerző 42 éves pilóta nemrég elmondta, hogy a leginkább a Ferrarinál elszalasztott vb-esélyeket sajnálja karrierjében, ugyancsak a High Performance Podcast adásában arról is beszélt, hogy már nem a harmadik F1-es cím a fő célja:

„Örülnék, ha nyerhetnék még egyszer világbajnokságot, de már nem ez a fő prioritás. Élvezem a folyamatot, különösen most az Aston Martinnal, hogy kihívóvá válhatnak a jövőben. Élvezem a csapattal töltött időt, ahogy mindannyian fejlődünk különböző területeken” – fogalmazott Alonso, aki konkrétan egy versenyt is kiemelt, amelyen győzni akar:

„99 százalék, hogy újra megpróbálkozom majd a Dakarral, és nem arról van szó, hogy a harmadik vb-cím ne lenne prioritás, mert még mindig az, de például a Dakar megnyerése egy nap szintén elsődleges célom. Lehet, hogy nyolcszor-tízszer is próbálkoznom kell a versennyel, hogy aztán egyszer szerencsés legyek és harcolhassak a győzelemért. De ha nyerni fogok az F1-ben, az endurance-ban és a Dakaron, az valami különleges érzés lesz versenyzőként és emberként. Szóval ezek a kihívások vannak a fejemben jelenleg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: