DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 4. kedd
F1

Alonso: Bánom a ferraris vb-címet, és hogy nem élveztem jobban

Két dolgot emelt ki az F1-es karrierjéből Fernando Alonso olyan pontként, amit bán vagy sajnál: a vb-címek ünnepléséből például alig emlékszik valamire.

Érdekes választ adott Fernando Alonso arra a kérdésre, hogy mit sajnál leginkább a végéhez közelítő F1-es pályafutásával kapcsolatban: mint mondta, azzal tisztában van, hogy ez már a véghajrá, és erősen közelít a karrierje vége.

„Ha egy dolgot választhatnék, akkor valószínűleg a Ferrarival megnyerhető világbajnoki cím lenne. 2010-ben és 2012-ben pár körre voltunk attól, hogy ezt elérjük, és az valószínűleg sok dolgon változtatott volna, illetve bizonyos dolgok háttértörténetét is átírta volna” – mondta Alonso a High Performance Podcastnek.

GP2305_152558_U1A5212_resize_1



„Amit pedig még biztosan bánok, az az, hogy nem élveztem ki a karrierem és az időm jobban. Tudom, hogy a vége felé járok, és hamarosan egy új élet kezdődik számomra versenyzés nélkül. Amikor visszatekintek a pályafutásomra, sok jó dolgot, sok remek barátságot és hihetetlen tapasztalatokat látok. De jobban kellett volna élveznem.”

„Ha pontosan ugyanezt az életet élhetném újra, akkor annyit változtatnék, hogy kicsit jobban megélném a pillanatokat, és több emléket szereznék ezekből. Például 2005-ben és 2006-ban is Brazíliában nyertem meg a vb-címet, de alig emlékszem valamire azokból a délutánokból és estékből, ami szomorú.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: