DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Mikor lesz a Holland Nagydíj és mi vár még ránk a 2023-as F1-es versenynaptárban?

Már csak két európai F1-es futam van hátra a 2023-as szezonból, de lesz három sprintes hétvége is: mutatjuk a ránk váró menetrendet.

Augusztus utolsó hétvégéjén, 25-27-én a Holland Nagydíjjal, Zandvoortban tér vissza az F1-es mezőny és indul újra a 2023-as Formula-1-es bajnokság, ettől kezdve pedig 14 hétvége alatt további 10 nagydíjat bonyolítanak le, vagyis őrült hajtást látunk majd az ősz f olyamán

A menetrendet tovább nehezíti, hogy a végére ér az európai idény: Zandvoort után egy héttel, back-to-back jön Monza, ezt követően pedig már csak Európán kívüli futamok szerepelnek a versenynaptárban.

f1-zandvoort_1



Szeptember 17-én Szingapúr, majd egy hétre rá, szeptember 24-én Japán következik, október 8-án jön Katar, aztán megrendezik a brutális triple headert, vagyis három hét alatt három futamit Austinnal, Mexikóval és Sao Paulóval. Ezt egy hét szünet követi, majd jön az idényt lezáró back-to-back: előbb a szombat esti futammal debütál Las Vegas, majd Abu Dhabi tesz pontot a 2023-as F1-es bajnokság végére.

Ez azt jelenti, hogy a szezon utolsó öt futamát hat hét alatt bonyolítják le.

Az őrült időszakra pedig még egy lapáttal rátesz az, hogy még három sprintes, vagyis extrán sűrű hétvége is hátra van a szezonból: Katarban lesz az idei negyedik ilyen alkalom, majd a triple header két vége, Austin és Sao Paulo ad otthont ilyen lebonyolításnak.

A hátralévő menetrend:

Augusztus 27. Holland Nagydíj Zandvoort  
Szeptember 3. Olasz Nagydíj Monza  
Szeptember 17. Szingapúri Nagydíj Szingapúr  
Szeptember 24. Japán Nagydíj Suzuka  
Október 8. Katari Nagydíj (sprintes) Lusail  
Október 22. USA Nagydíj (sprintes) Austin  
Október 29. Mexikóvárosi Nagydíj Mexikóváros  
November 5. Sao Pauló-i Nagydíj (sprintes) Interlagos  
November 18. Las Vegas-i Nagydíj Las Vegas  
November 26. Abu Dhabi Nagydíj Yas Marina
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: