DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Norrist még el tudom képzelni csapattársnak, de Hamiltont…”

Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója úgy véli, a csapat sikerei szempontjából előnyösebb, ha van hierarchia a két pilóta között.

A Mercedes által többször hangoztatott érv, hogy az ő hét-nyolc évig tartó dominanciájuk java részében legalább a két versenyzőjük harcolt egymással az első helyért – bár ez leginkább Lewis Hamilton és Nico Rosberg közös szezonjaira igaz, sőt a német 2016-ban le is győzte a később hét címig jutó britet –, míg most a Red Bullnál Max Verstappen az egyértelműen erősebb pilóta, így még egyértelműbb a győztes személye.

Kétségtelen, hogy idén 10-2 a győzelmek aránya Verstappen javára Sergio Perez ellenében, a mexikói ráadásul több halovány hétvégét is maga mögött tudhat, így immár 125 pontra rúg a különbség kettejük között az összetett tabellán.

f1-verstappen-norris-redbull



Nem véletlen, hogy a szurkolók sokszor fantáziálnak arról, hogy egy másik extraklasszis ülhetne Verstappen mellé a Red Bullba. Helmut Marko, az energiaitalosok F1-es tanácsadója szerint azonban ez nem feltétlenül érdeke a csapatnak:

„A közönség, a tv-nézők és az újságírók biztosan imádnák ezt” – nyilatkozta Marko a Motorsport-Magazine hasábjain. „De mi a csapat menedzsmentjeként sikereket akartunk és meg akarjuk nyerni a világbajnokságot – ha lehet, az egyénit és a konstruktőrit is. Ehhez pedig jobb, ha van egy hierarchia, amelyben egyértelmű, ki a gyorsabb első számú és ki a második számú pilóta.”

„Norrist még el tudom képzelni, de Hamiltont mint csapattárs már nehezebb… Nem szabad csorbát szenvedni a csapatban a légkörnek és a teljesítménynek. A múltban láthattuk például Sennával és Prosttal, két szupersztárral, akik csak egymásra figyeltek, s így a csapat a második helyre került.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: