DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Biztos beszélünk majd” – Bottas szívesen lenne az Audi F1-es pilótája

Nem szeret messzire előretekinteni, de azért az Audi-projekt izgatja akkor is, ha még évek vannak hátra addig. Csak kérdés, hogy maradhat-e.

Opciója van a 2024-es F1-es szezonra Valtteri Bottasnak az Alfa Romeótól elköszönő Sauberrel, a finn maradhat és maradni is fog Hinwilben, de a folytatás még kérdéses számára.

Egy-két szebb hétvégét leszámítva összességében semmi extrát nem produkál a Sauberhez igazolása óta, idén már hasonló teljesítményt nyújt másodéves csapattársához, Guanyu Zhouhoz, és szemmel láthatóan sok energiát fektet a közösségi oldalának és az arculatának építésébe, míg a versenyzés terén nem mutat különleges dolgokat.

Ezzel együtt úgy gondolja, hogy szívesen maradna a csapatnál addig, amíg megérkezik az Audi: mint ismert, 2026-tól már a németek gyári istállójaként funkcionál majd a Sauber, a projekt már formálódik, érkeznek a szakemberek, és előbb-utóbb a pilótapároshoz is közeledni fog az Audi vezetősége.

Bottas pedig úgy gondolja, hogy ő szívesen részt venne ebben az építkezésben.

f1-audi-sauber-bottas



„Minél többet gondolkodom rajta, annál inkább, igen. Számomra ez a csapat egy érdekes időszaka. Nem szeretek túlságosan előregondolkodni, de ha belegondolok a helyzetbe, és a hosszabb távú tervekbe, akkor ennek lenne értelme” – idézi a finn szavait az Autosport.

„Számomra nagyon motiváló lenne, ha a részese lennék, de majd meglátjuk, ez még arrébb van. Biztos, hogy végül lesznek majd egyeztetéseink, de még nem most” – tette hozzá.

Bottas szerint egyébként a csapat most sem az Audira vár, nem csak a nagy átmenet zajlik a háttérben, hanem próbálnak most is minél jobb eredményeket elérni, de egyelőre nehéz elmozdulniuk a mezőny végéről, mert nem jó formában kezdték a szezont.

Ennek okairól ebben a cikkben írtunk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: