DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Ricciardo: A szimulátorozás segített a régi önmagam megtalálni

A Red Bullhoz való visszatérése Daniel Ricciardo szerint hozzájárul ahhoz, hogy ismét hozni tudja korábbi formáját – ebben főként a szimulátorozás és korábbi versenymérnöke volt segítségére.

A szezon első felét kihagyni kényszerülő Ricciardót nem csak a Red Bull dicséri – saját magán is fejlődést lát a tavalyi évhez képest. A gyenge 2022-es szereplése ellenére az AlphaTaurinál új esélyt kapó ausztrál így nyilatkozott a RacingNews365.com oldalának:

„Amikor először beültem a szimulátorba, látszott, hogy eltelt egy kis idő. Ekkor hónapok óta nem ültem versenyautóban” – fogalmazott Ricciardo. „Tisztában vagyok azzal, hogy a tavalyi évem gyenge volt. Ezt már akkor is éreztem, de már pontosabban látom a hibákat, utólag könnyű okosabbnak lenni. Hiányzott belőlem a magabiztosság, és az a fajta mentalitás, hogy csak kimegyek és vezetek. Ilyenkor előjönnek a negatív gondolatok.”



Egy régi ismerős segítsége

Mivel korábban az osztrák alakulat pilótája volt, így Ricciardo számos ismerős arccal dolgozhat ismét együtt – ilyen Simon Rennie is, aki 2014-től 2018-ig volt a versenymérnöke. Rennie jelenleg a Red Bull szimulációs mérnöki csoportjának a vezetői pozícióját tölti be, így a korábban összeszokott páros hatékonyan tudott fejlődni – Ricciardo így véleményezte ezt az időszakot:

„Izgalmas volt visszatérni a Red Bullhoz, de egy kevés idegesség is társult hozzá. Ennek az oka talán az első néhány szimulátoros köröm volt. Időbe telt, mire belerázódtam, és tudtam hozni a régi formámat. Simon Rennie nagyon sokat segített nekem, korábban ő volt a versenymérnököm. Most ő működteti a szimulátort” – nyilatkozta az ausztrál. „Szerintem ez az ismeretség – az, hogy vele dolgozhattam, gyorsan visszahozta az önbizalmam. Az is hatalmas előny, hogy Max és Checo adataiból tanulhatok, akik már sokkal jobban ismerik az autót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: