DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

A Red Bull elégedett Ricciardo F1-es visszatérésével

Christian Horner szerint Daniel Ricciardo egyelőre teljesíti az elvárásokat, hozta a tapasztalatát az AlphaTaurihoz, és elégedettek az első hétvégéivel

Eddig biztatóra sikerült Daniel Ricciardo F1-es visszatérése: az ausztrál a semmiből beugorva az időmérőn és a futamon is legyőzte a Hungaroringen Yuki Tsunodát, majd Belgiumban hibázott (megpróbálta vízen padlón áttolni az Eau Rouge-t, és emiatt elvették a köridejét, mert lecsúszott a pályáról) az időmérőn, így ott kikapott a japántól.

Ez a futamát is behatárolta, nem tudott felzárkózni, ugyanakkor szombaton így is megmutatta, hogy a hiba ellenére van benne potenciál, a sprintkvalifikáción és a sprinfutamon is Tsunoda előtt végzett.

A Red Bullnál egyelőre elégedettek azzal, amit a 34 esztendős pilóta mutat:

f1-ricciardo-redbull-alphatauri



„Szerintem teljesíti a vele kapcsolatos várakozásokat. Amikor láttuk, hogy mit csinált Silverstone-ban a Pirelli tesztjén (a Red Bullban, amellyel állítólag kiváló köridőket produkált), az elvárások megváltoztak, de teljesítette is ezeket” – mondta Christian Horner az Autosportnak.

„Rengeteg tapasztalatot hozott az AlphaTaurihoz, és nyilván egy irányt is, amerre haladnia kell a csapatnak, hiszen futamgyőztesként tudja, hogy mire van szükség. Nagyon jól beilleszkedett” – tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

A Belga Nagydíj ugyan nem sikerült jól, de az AlphaTaurinál nem aggódnak emiatt: egyértelműen az időmérős kockáztatás miatt maradt le.

„Nehéz volt így számára, mert a futam nagy részét a forgalomban töltötte. Nem tudtunk neki tiszta pályát biztosítani, hogy összerakhasson pár jó kört – Magyarországon ezt meg tudtuk tenni, jött is a jó eredmény. A sprinten viszont erős teljesítményt nyújtott, ami megmutatta a fejlődését” – mondta Jody Egginton, a faenzaiak technikai igazgatója.

Maga Ricciardo egyébként arról beszélt, hogy nagyon örült a nyári szünet előtti lehetőségnek: mint mondta, így esélye nyílt kicsit átgondolni a helyzetet, kérdéseket intézni a csapat felé, és jobban felkészülni az augusztus végi folytatásra – mivel már belekóstolhatott az autóba, így jóval nyugodtabb, és nagyobb rálátással bír, mintha csak a szünet után ültették volna be.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: