DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Generációnként egy ilyet láthatunk csak”

Christian Horner szerint egészen páratlan, amit idén művel Max Verstappen: azt is elmondta a Red Bull F1-es főnöke, miben különleges a holland.

A Red Bull és azon belül is különösképp Max Verstappen dominanciájáról szól a 2023-as Formula-1-es idény: a csapat veretlenül vonult nyári szünetre, a címvédő holland pedig tizenkettőből tíz futamot megnyert, így már 125 ponttal vezeti az összetett tabellát a csapattárs Sergio Perez előtt. Nem véletlen, hogy a harmadik címe felé száguldó versenyző produkciójáról csak szuperlatívuszokban tudott beszélni főnöke, Christian Horner:

„Szerintem jelen pillanatban mindenki fölött áll. Általánosságban véve is kiemelkedő, amit nyújt. Aminek pillanatnyilag Max esetében szemtanúi vagyunk, az olyasmi, amit egyszer láthatunk egy generáción belül” – fogalmazott a Motorsport.com hasábjain.

f1-verstappen-horner-marko-redbull



Arról, hogy miben nyilvánul meg Verstappen zsenialitása, így nyilatkozott Horner: „Mint minden nagyszerű pilóta esetében, ő is rendelkezik ezzel az extra kapacitással. Ami jelenleg láthatunk nála, hogy képes olvasni a gumikat, olvasni a versenyt és kihozni az abszolút maximumot belőlük. Nagyszerű ezt látni, Úgy vélem, pillanatnyilag a topformáját mutatja.”

 

Markót még mindig meg tudja lepni Verstappen

Hornerhez hasonlóan a Red Bull F1-es tanácsadója, Helmut Marko is csak dicsérni tudta a pilótát – aki viszont még mindig meg tudja őt lepni a teljesítményével és főleg az érettségével:

„Nos, amikor nyolc tizedmásodperces előnye van az időmérőn, akkor tudod, hogy van még tartaléka. De emellett az is, hogy mennyire okosan vezet manapság” – fogalmazott Marko. „Átgondolja az összes előzési manővert és hihetetlenül jól tudja olvasni a versenyeket. Ezt hallhatjuk a versenymérnökével való párbeszéde során is. Hihetetlen, amit jelenleg mutat, de ez az egész csapatra igaz. Szinte nincs 2,5 másodpercnél lassabb kerékcserénk, a stratégia rendben van, és még nem volt műszaki problémánk sem, úgyhogy az egész csapat hihetetlen munkát végez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: