DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Alonso vezért faragna Strollból

A kétszeres F1-es világbajnok úgy érzi, neki az a küldetése az Aston Martinnál, hogy a csapat jövőbeli vezérévé formálja a kanadai pilótát.

Fernando Alonso idén igazolt át az Aston Martinhoz, ahol különösen az idény eleje sikerült kifejezetten erősre a sorozatos dobogós helyezésekkel. De nemcsak az eredmények voltak szembetűnők a spanyol esetén, hanem az is, hogy mennyire harmonikus a kapcsolata csapattársával, Lance Stroll-lal, amelyben persze szerepet játszhat az is, hogy a kanadai a tulajdonos Lawrence Stroll fia.

A 42 éves pilóta többször elmondta már, hogy úgy érzi, Strollé lehet a jövő az Astonnál, s most a BBC-nek adott interjúban újfent hangsúlyozta, hogy mindenben igyekszik is segíteni a tőle teljesítményben rendszerint jócskán elmaradó pilótát ahhoz, hogy ezt elérhesse:

f1-alonso-stroll-aston



„Tudom, mi a szerepem. Meg kell próbálnom segíteni a csapatnak fejlődni minden téren, és egyúttal segíteni Lance-nek is bármiben, amit hozzá tudok tenni az alakulathoz. Mert ugyan néhány évig még versenyezni fogom, de nem tudom, meddig – már nem sokáig. Ő viszont még sok évig fog versenyezni, és neki kell vezetnie a csapatot a jövő irányába. Én pedig örömmel segítek ebben.”

 

Jó a viszony Stroll-lal – legalábbis még

Alonso arra is rávilágított, hogy a csapattársak közötti remek kapcsolat annak is betudható, hogy pillanatnyilag az Aston Martinnal nem lehet a végső sikerért küzdeni az F1-ben:

„Nem hiszem, hogy olyan nagy rejtély lenne ebben. Jelenleg jó a kapcsolatunk. Nem harcolunk a világbajnoki címért. Ha a bajnokságért küzdenénk, akkor valószínűleg némileg kevesebb kommunikáció vagy nagyobb feszültség lenne közöttünk a csapattal vagy a versenyzőket illetően. Most azonban eléggé világos céljaink vannak, és együtt dolgozunk, hogy abba az irányba haladjunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: