DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Tsunoda elismerte: Ricciardo hajszolhatta hibákba

Az AlphaTauri japán F1-ese szerint a visszatérő ausztrál „pont ellentétesen” viselkedik, mint ő, de sokat tanulhat tőle és készen áll az ellene zajló csatára.

Abban, hogy Nyck de Vriesnek mindössze tíz futam után távoznia kellett az AlphaTauritól, Yuki Tsunoda feljavuló 2023-as teljesítménye is szerepet játszott. Daniel Ricciardo érkezésével viszont egy teljesen más felállás jött létre a Red Bull második csapatánál, s az eddigi két nagydíjukon 1-1 is az állás a házon belüli párharcot illetően.

„Kihívást jelent. Ugyanakkor azt is tudom, hogy ez egy teljesen új helyzet számomra” – fogalmazott a többszörös nagydíjgyőztes pilóta érkezése kapcsán Tsunoda, akit a Motorsport.com idéz. „Sokat tanulok, különösen azáltal, hogy egy tapasztalt pilóta ellen versenyzem. És nem is csak tapasztalt, hanem egy toppilóta, akiről tudjuk, hogy gyors.”

f1-tsunoda-ricciardo-alphatauri-2023



A harmadik F1-es idényét taposó pilóta azt is elismerte, hogy a Ricciardo jelentette nyomás vezethetett néhány hibájához: „Eddig is tudtam, hogy gyors, de egyúttal ahogy a csapaton belül viselkedik, az valószínűleg az ellentétje az enyémnek. Úgyhogy rengeteg dolgot tanulhatok tőle. Egyúttal némi nyomást is jelent számomra, és talán emiatt kapkodtam és vezetett néhány hibához az utóbbi versenyeken. De sikerült összeszednem magam a legutóbbi futamon. Nem volt könnyű, de elégedett vagyok és készen állok rá, hogy harcoljak vele a szezon második felében.”

 

Kilábalt a hullámvölgyből

Tsunoda roppant erősen kezdte a 2023-as évadot, a sokak szerint sereghajtó AlphaTaurival az első öt futamon rendre 10. vagy 11. helyen végzett. Utána azonban némileg megtört a lendülete, miután a Spanyol Nagydíj egy büntetés megfosztotta a pontszerzéstől, a spái tizedik helyével azonban úgy érzi a japán, visszatalált a helyes útra:

„A kiegyensúlyozottság volt a kulcs, főleg a tavalyi év után tudtam javulni. Az első versenyeken elégedett voltam, és tudtam is, hogy miért. Némileg beletaláltam a komfortzónámba, elkaptam a ritmust. Barcelona után viszont volt két verseny, ahol balszerencsés módon buktam el a pontokat. Azóta némileg elveszítettem a ritmust, és ráeszméltem, mennyit kell még fejlődnöm. Spában viszont visszatértem a szezon eleji vagy ahhoz hasonló formához. Úgyhogy örülök és tovább szeretnék javulni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: