DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Az Olasz Nagydíjon jöhet az Alfa Romeo–Haas?

A következő szezontól Alfa Romeo néven futhatnak a Haas F1-es motorjai, az olasz márka maradna a sportágban a Saubertől való távozás után is.

A Formula.hu és a Racingnews365.com már májusban beszámolt arról, hogy jöhet az Alfa Romeo és a Haas együttműködése: a Saubertől kiebrudalt olaszok beszállhatnak Gene Haas alakulatához 2024-től, méghozzá potenciálisan évi 20 millió dolláros támogatással.

2023 végén az Alfa szponzorációs szerződése lejár a Sauberrel, amely már az Audihoz tartozik, és hamarosan a németek gyári csapatává válik. Az Alfa azonban ennek ellenére szeretne a Formula-1 berkein belül maradni, ehhez keres lehetőségeket, és a Ferrari-kapcsolat miatt jött szóba a Haas. Az elképzelés egy kétéves kontraktus 2024-re és 2025-re.

f1-alfaromeo



Most több sajtóértesülés is arról szól, hogy 2024-től a Haasban dübörgő Ferrari-motorokat Alfa Romeo-motoroknak fogják hívni, állítólag a felek megállapodásra jutottak tavasz óta.

A Racingnews365.com hozzáteszi, hogy az ezzel kapcsolatos bejelentés szeptember első hétvégéjén, az Olasz Nagydíjon várható.

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: