DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Max ellen nem tudtam mit kezdeni” – Perez

A Belga Nagydíj második helyezettje megígérte: az F1-es nyári szünetről erősebben tér vissza. Christian Horner történelmi pillanatról beszél: 21-ből 20 győzelemnél jár a Red Bull.

Vezette a Belga Nagydíj első 15 körét a második rajtkockából startoló Sergio Perez (leszámítva a kiállások alatti átrendeződést), de aztán jött a hatodik helyről rajtoló Max Verstappen, és ellentmondást nem tűrően előzte meg a DRS-sel.

Perez hozta a kötelezőt a második hellyel – május eleje, Miami óta először végzett ennyire elöl, és idei veretlensége ellenére azóta szerezte első kettős győzelmét a Red Bull.

„Jó verseny volt ez a csapat számára. Ami engem illet, remek rajtot vettem és sikerült megelőznöm Charles-t, ami a mai célok egyike volt. Onnantól a saját versenyen futottam, de Max egészen gyorsan megérkezett a második etapban. Nem tudtam mit kezdeni ellene akkor és ott” – tekintett vissza a futamra a leintés után Perez.



„Ezt követően arról kellett gondoskodnom, hogy biztonságosan, sérülés nélkül behozom az autót. Rögös út volt, de sikerült leküzdenünk, ma pedig erős pontokat szereztünk a csapat számára. A nyári szünet nagyon kell, intenzív volt ez az elmúlt pár futam. Várom a szünetet és nagyon erősen fogok visszatérni” – ígérte Perez, aki az eredmény révén már 40 ponttal áll Fernando Alonso előtt, Verstappenhez képest azonban 125 egységre nőtt a hátrány.

Horner: 20 győzelem 21 futamból, történelmi pillanat

„Ez a legelképesztőbb első szezonfélidő” – összegezte a riportereknek Christian Horner csapatfőnök a leintés után: a nyári szünetig egyetlen versenyen sem tudták legyőzni a Red Bullt. „Ez a csapatmunkáról szól, mindenki beleteszi a részét. Ez történt az év első 12 futamán, elképesztő, hogy a nyári szünetnek veretlenül vágunk neki.”

„Sosem álmodtam arról, hogy ezen a ponton még veretlenek leszünk. Ilyen még sosem történt korábban, a szünet után pedig meglátjuk, folytatódik-e ez a lenyűgöző lendület. 20-at nyertünk meg az utolsó 21 futamból, ami hihetetlen eredmény. Lehet, hogy a rajongók között nem olyan népszerű, de mi csak arra összpontosítunk, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle. Ez egy történelmi pillanat, 1988-ban történt utoljára bármi ehhez fogható. Csak álmodhattunk arról, hogy mi leszünk a csapat, amely megdönti azt a rekordot” – mondta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: