DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Messze vagyunk most” – egyelőre nem elég gyors a McLaren

Lando Norris hibája is időbe került, mert onnantól sérült autóval küzdött, de főleg az egyenesben lassú most a McLaren.

Elmaradt a várakozásoktól a Belga Nagydíj pénteki időmérő edzésén a McLaren: a wokingiakat az utóbbi hétvégék parádés formája után a legtöbben második erőnek várták, az esős körülmények pedig külön is kedvezhettek a gumikat jól felmelegítő autónak.

Lando Norris azonban hibázott a Q1-ben, amely során megsérült az MCL60, és bár Oscar Piastrinak voltak parádés körei a kvalifikáció alatt, végül a hatodik-hetedik helyre jött be a páros az ausztrál vezetésével.

f1-norris-mclaren_3



„Szerintem a köreim rendben voltak, egyszerűen csak vittem magammal az autó sérüléseit a Q1 után, emiatt jobban szenvedtem, mint mások. Már az is szép munka volt, hogy bejutottam a Q3-ba ezzel a sérüléssel, ott is futottam egy tűrhető kört, de ennél sokkal többet nem tudtam tenni” – értékelte a teljesítményét az időmérő után Norris.

„Hogy mi várhat ránk a hétvége folytatásában, azt még korai lenne megmondani, de az egyértelmű, hogy nem vagyunk olyan gyorsak, messze vagyunk attól, ahol az elmúlt futamokon voltunk. Az egyenesbeli tempónk meglehetősen szerény. Oscar középső szektora viszont csak két tizeddel volt lassabb Verstappenénél, szóval szerintem vannak azért biztató jelek. Remélhetőleg ebből jobb versenytempó lesz” – tekintett előre a brit.

 

Piastri bánja, hogy felszáradt a pálya

Az ausztrál újonc számára így is fontos volt, hogy le tudta győzni Norrist, de még több lehetett volna bennük, ha maradnak az esős körülmények.

„Elég komfortosan éreztem magam az autóban, amikor igazán trükkösek voltak a körülmények, és szerintem ahogy a pálya felszáradt, egyúttal közelített a normálishoz, úgy gördített elém akadályt, mert eddig még nem mentem F1-es autóval egyetlen száraz kört sem itt. Főleg a féktávok voltak kérdésesek, mert ilyenkor, amikor csak az ideális ív száraz és mellette még vizes, pláne nem akarunk túl későn fékezni, és lecsúszni róla. Ezekben sajnos időt hagytam, de így sem rossz az eredmény” – nyilatkozta az időmérő után Piastri.

„Ezen a pályán tényleg lehet előzni, lehet különbséget teremteni, persze a nagydíjig lesz még egy időmérő és a sprint, de szerintem magabiztosak lehetünk, az autó tempója most is elég jó. Nyilván a Ferrari most erősebbnek tűnik nálunk, és nem is csak két, hanem három, talán négy csapat küzd ezekért a pozíciókért, szóval nehéz lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: