DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Minden számítást felülmúlt Russell, de így is kihagyott lehetőségként érez

Legjobb esetben is hetedik helyet vártak a végül hatodikként befutó pilótától az F1-es Magyar Nagydíjon, de a brit szerint még jobbak lehettek volna.

George Russell az elszúrt időmérő után csak a 18. rajthelyről indulhatott vasárnap a Hungaroringen, a futamon viszont végül a hatodik pozícióban értékelték, köszönhetően részben Charles Leclerc bokszutcai sebességtúllépés miatt kapott büntetésének is. A Mercedes-versenyző szerint ez az eredmény minden előzetes szimulációjukat és számításukat felülmúlta:

„A stratéga azt mondta nekem reggel, hogy a 11. hely a legreálisabb, és hetedik hely lehet belőle, ha mindenből kihozzuk a maximumot. De az, hogy a hatodik helyen végeztünk biztonsági autó vagy VSC nélkül, saját erőből, az egy igazán nagyszerű eredmény.”

f1-russell-mercedes-hun



A brit ugyanakkor azt is elismerte, hogy a gyenge kvalifikációs eredmény nélkül sokkal jobb eredmény is kisülhetett volna számára a Magyar Nagydíjon: „Ugyanakkor ez azt is mutatja, hogy ez a hétvége valószínűleg egy kihagyott lehetőség volt. Biztos vagyok benne, hogy ott lehettem volna Lewisszal együtt ma.”

„Ez az egyik kedvenc pályám, az autó mindig remekül teljesít itt, s ha két autóval tudunk harcolni, mondjuk, a második helyért, az több lehetőséget kínál. Lewis is roppant erős volt, s ha a dolgok kicsit másképp alakulnak, második lehetett volna. Úgyhogy ez egy kihagyott lehetőség, tanulni fogunk belőle, de a pozitívum, hogy a Ferrari és az Aston előtt vagyunk.”

Russell volt azon két versenyző egyike, aki a kemény keverékű gumin rajtolt: elmondása szerint meg is lepte őt, hogy kevesen választották azt az opciót, ahogy az is, hogy voltak, akik pedig a leglágyabb abroncsok mellett döntöttek. Mindenesetre úgy érzi, az övék volt a helyes taktika – még ha a hajrában ő maga akart volna egy extra kiállást is, aminek elvetése szintén jó döntésnek bizonyult:

„Potenciálisan terítéken volt a három kiállás néhány csapatnál. A végén majdnem én is azt kértem, de ahogy alakultak a dolgok, a két kiállás elég komfortos volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: