DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 4. hétfő
F1

„Max tette rossz helyre!” – így törte össze a trófeát Norris

Viccelődéssel ütötte el a két érintett, Max Verstappen és Lando Norris az F1-es Magyar Nagydíj után a herendi porcelán összetörését.

A Formula-1-es Magyar Nagydíj után nem a Red Bull történelmi rekorddöntését hozó futamról, hanem sokkal inkább a pódiumceremónián történtektől volt hangos a sajtó és a közösségi média. Történt ugyanis, hogy a pezsgőzés közben Lando Norris a szokásának megfelelően a pódiumhoz ütötte az üveget, amitől viszont leesett és összetört Max Verstappen győzelmi trófeája.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

hungaroring_official (@hungaroring_official) által megosztott bejegyzés

 

A versenyzők szemmel láthatóan elviccelték az esetet, s az F1 és a Hungaroring is poénnal ütötte el a történteket a közösségi médiában – annak ellenére, hogy mint azt hétfőn a Formula.hu jelenlétében is elmondták: a trófeák hosszú hónapok munkájának eredményeként készültek el, s egyenként 40 ezer euró környéki az értékük.

A futam utáni sajtótájékoztatón is előkerült a téma, amikor rákérdeztek Norrisnál, hogy hogyan is történt az incidens: „Nem is tudom. Nem tudom. Max túlságosan is közel tette a széléhez!” – mutatott a mellette ülő győztesre, aki megjegyezte, hogy legközelebb elviszi onnan a serlegét. „Igen, csak fogd. Nem tudom… Leesett, azt hiszem. Nem az én problémám, az övé!”

A Sky Sports F1 kamerái előtt is viccesre vette a figurát a McLaren és a Red Bull pilótája egyaránt: „Igen, bosszantott a második hely… Nem, egyszerűen csak ilyen az ünneplésem, hogy odaütöm a pezsgőt. Max rakta rossz helyre a trófeát” – fogalmazott Norris, majd mikor a riporter Verstappennel közölte később, hogy a brit szerint ő hibázott, a holland így reflektált:

„Azt mondtad, hogy az én hibám volt? Sárga lapot adok!” – mondta Verstappen, aki aztán gyorsan piros lapra is váltott, miután Norris megpróbálta a riporterhölgyre kenni a „vádaskodást”.

Norris egyébként kora este az Instagram-sztorijában is tréfásan reflektált a trófeatörésre: a kincugit, azaz a törött kerámia japán javítási művészetét ajánlotta mindenki figyelmébe. A Herenci Porcelánmanufaktúra képviselői amúgy még hétfőn jelezték: ha esetleg valamilyen baleset érné valamelyik trófeát, gyorsan tudják azt pótolni.

FRISSÍTÉS: Simon Attila, a Herendi vezérigazgatója hétfő reggel bejelentette, hogy újra elkészítik Verstappen győztes trófeáját, amelyet néhány héten belül kézhez kaphat a világbajnok.norris-insta-sztori

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: