DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Perez elismerte: az ő hibája volt az autótörés

Nem tulajdonított túl nagy jelentőséget az FP1 eleji balesetének a mexikói, inkább a csapatát dicsérte, amiért gyorsan összerakták az autóját.

Tovább folytatódott Sergio Perez kálváriája a Formula-1-es Magyar Nagydíj első napján: még csak az első szabadedzés első perceiben jártunk, amikor a mexikói falnak csapta a Red Bullt, miután az 5-ös kanyarnál megcsípte a fű szélét vele. Az RB19-es csúnyán összetört, de a szerelők a második edzésre összerakták, így Perez nem sok időt veszített.

„Egyszerűen az én hibám volt” – ismerte el a baleset kapcsán a pilóta. „De a srácok hatalmas munkát végeztek, hogy összerakták az autót és tudtunk menni a második szabadedzésen, és legalább gyűjtöttünk némi adatot, amit átnézhetünk.”

Ami a hungaroringi hétvége további menetét illeti, Perez elsősorban annak fontosságát emelte ki a nálunk debütáló gumis kísérleti kvalifikáció kapcsán, hogy minden keveréken sikerült adatokat gyűjteniük:

„A gumikat érintő hétvégi formátum miatt rendkívül fontos lesz, hogy rendben legyen a balansz mindhárom keveréken, mivel az időmérőn mindhármat használni fogjuk. Értékes információkat gyűjtöttünk, sikerült köröznünk a közepes keverékű gumival, szóval ez mind hasznos.”

Perez mindössze a 18. lett ugyan a második edzésen, de a csapatok által teljesített eltérő programok révén a szokásosnál is jobban összekavarodott a mezőny pénteken. A mexikói szerint is szombaton kaphatunk majd tisztább képet: „Egyértelmű, hogy a mezőny nagyon-nagyon szoros” – jegyezte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: