DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

„Mintha el sem mentem volna” – Ricciardo optimista

Van még egy-két részlet, amin dolgoznia kell, de összességében bizakodó az AlphaTaurinál visszatérő ausztrál az F1-es Magyar Nagydíj pénteki edzései után.

Bő féléves kihagyás után a Formula-1-es Magyar Nagydíj pénteki napján ült ismét versenyhétvége keretében autóba Daniel Ricciardo. Az AlphaTaurinál visszatérő pilóta a 14. idővel zárta a relevánsabb, bár rendkívül szokatlan végeredményt hozó második szabadedzést, amely után optimistán értékelte az első napját:

„Meglehetősen komfortosan éreztem magam ma, de ez 95 százalékot jelent. Az utolsó néhány százalékot szerintem holnap meg tudom találni. Vagy legalábbis közel kerülni hozzá. Ma nem igazán raktam össze egy kört, de elkezdtem ráérezni az autó határaira. Csak legyen tiszta napunk holnap, és szerintem elégedett lehetek” – idézi Ricciardót a Crash.net portál.

f1-ricciardo-alphatauri-hun-day1



„A helyezés talán nem túl releváns pillanatnyilag. Inkább arról szólt számomra ez a nap, hogy érezzem, hol is állok az autóval. Minden nagyon ismerősnek tűnt. Nyilván kívülről komoly figyelem hárul most rám, de amikor beülök az autóba és felveszem a sisakot, bizonyos tekintetben olyan érzés, mintha sosem mentem volna el, úgyhogy ez jó.”

„Délelőtt nyilván nem sok mindent gyűjtöttünk. Talán csak egyetlen száraz pályás kört futottam, de azon is jól éreztem magam. Délután az első szett közepes gumin sem volt annyira rossz, aztán a friss lágyon még kicsit tanulnom kell, hogyan rakjak össze egy kört. De összességében jól éreztem magam ma az autóban, van néhány dolog, amin dolgoznom kell, de nem aggódom túlságosan miattuk, és van néhány dolog az autón is, amin javíthatunk.”

Ricciardo optimizmusát tovább erősíti, hogy a csapattárs Yuki Tsunoda a meglepően jó negyedik helyen zárta a pénteket, ezért a többszörös nagydíjgyőztes ausztrál úgy érzi: ha mindent összeraknak szombaton, akkor jól szerepelhetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: