DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Sainz: A Ferrarinak most nem a pilótapáros az elsődleges

Carlos Sainz a csütörtöki FIA-sajtótájékoztatón a 2024-ben lejáró szerződése mellett a mezőny szorosságáról nyilatkozott. Azt is elárulta, passzolhat-e az SF-23-hoz a Hungaroring vonalvezetése.

Miután Silverstone-ban gyenge versenytempót láthattunk a Ferraritól, a Magyar Nagydíj az új lehetőség Carlos Sainz idei első dobogójának megszerzéséhez. A sajtótájékoztatón a spanyol elárulta: kicsit túlbecsülte az autójuk teljesítményét a Brit Nagydíj előtt, ám a rendkívül szoros mezőny miatt szinte teljesen kiszámíthatatlan, mikor melyik csapat kerül közelebb Verstappenékhez:

„Silverstone előtt én voltam az, aki mondta, hogy ezt a futamot várjuk, hiszen úgy gondoltam, hogy egy gyors, szeles pálya most jó lehet nekünk, mert úgy éreztem, sikerült fejlődnünk. De a Red Bull és Max nagyon erős az ilyen típusú pályákon. A mezőny többi része pedig rendkívül szoros: ott van a Mercedes, mi, az Aston Martin, és már a McLaren is, az Alpine-t pedig meglátjuk, sikerült-e felzárkózniuk. Hihetetlenül közel vagyunk egymáshoz: az egyik hétvégén egy tizeddel előttük vagyunk, máskor meg ugyanennyivel mögöttük” – fogalmazott Sainz.

„Így az eredmények is nagyon könnyen változnak: egyszer a második-harmadik hely környékére érünk, majd a következő versenyen a hetedik vagy a nyolcadik hely jut csak nekünk. Elképesztő, milyen könnyen változik, hogy hol végzünk, még ha az autó teljesítménye nem is változott: egyedül azon múlik, hogy melyik pálya kinek fekszik jobban. Annyit tehetünk, hogy nem reagáljuk túl, és felkészülünk arra, hogy lesznek jó és kevésbé jó hétvégéink.”

Emlékezetes pódium lehetne



A Brit Nagydíj után érkezett a hír, hogy Carlos Sainz nagyapja elhunyt. A spanyol pilóta szerint emiatt is különleges lenne, ha a Ringen sikerülne a pódiumon zárnia a futamot: „Nagyon sokat jelentene, ha ezen a hétvégén a nagyapámnak tudnék címezni egy jó eredményt, hiszen a múlt héten hunyt el. Az autón fog múlni, azon, hogy képesek leszünk-e egy jó hétvégét összerakni. Mindig is szerettem Magyarországot – itt vezetni és az itteni atmoszférát, meg persze a pályát. Remélem feküdni fog nekünk, és egy emlékezetes eredménnyel zárhatom a hétvégét.”

Mit hoz a jövő?

A maranellóiak gyenge teljesítménye függvényében nem meglepő, hogy mindkét pilótát más csapatoknál is el tudná képzelni a nagyközönség: főleg Sainz neve merült fel opcióként számos más alakulathoz. Azonban a spanyol türelemre int – először az autót kell jó irányba terelniük, utána jöhet szóba a következő szerződése.

„Egyetértek Freddel abban, hogy a Ferrarinak most mások a prioritásai, mint a jövőbeli pilóták. Emellett, ennyi egymást követő futammal nincs is időnk leülni, és a jövőről gondolkozni. Azonban augusztusban lesz egy háromhetes szünetünk – itt fogok azon ötletelni, hogy én mit szeretnék, minek örülnék az elkövetkezendő években. A téli szünet lesz számomra az, amikor véglegesen ki szeretném találni, hol leszek 2025-től. Azonban most a csapattal a rövidtávú problémákat kell megoldanunk, hogy versenyképesek legyünk idén és a jövőévi autót előkészítsük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: