DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

„Perez egy évig sem bírta volna Marko alatt”

Ha Red Bull-junior lett volna, egy évig sem bírta volna, s most is sokan nyújtanának jobb teljesítményt a helyén – Perez megkapta a magáét egykori versenytársától.

Az egykoron minden idők legfiatalabb F1-es pilótájaként bemutatkozó, de a versenyzés világát rég maga mögött hagyó Jaime Alguersuari ritkán hallatja a hangját autósportos témákban, most viszont egykori nevelőcsapata, a Red Bull kapcsán több dologra is kitért. Amellett, hogy beszélt Adrian Newey zsenialitásáról és Jos Verstappen erőszakosságáról, a spanyol Sergio Perez helyzetével is foglalkozott, akinek szerződtetése véleménye szerint már önmagában nem túl hízelgő az energiaitalosokra.

„Az a tény, hogy Perez vezeti az egyik Red Bullt, azt bizonyítja, hogy a juniorcsapatuk nem sikeres. Az egész elképzelés, amit annak idején nekünk és a sajtónak is felvázoltak, úgy szólt, hogy bajnokokat nevelnek, vegy legalábbis a lehető legjobb versenyzőket, s hogy tapasztalatot szerezhessenek, beültetik őket az AlphaTauriba. Az, hogy máshol keresnek versenyzőt, az ő részükről már visszás, nincs semmi értelme. Milliókat költesz éveken át számos versenyzőre, hogy bajnokok legyenek a juniorszériákban, de aztán alig adj esélyt nekik az F1-ben” – vázolta fel a helyzetet Alguersuari, aki szerint Perez nem élte volna túl Red Bull-juniorként a Marko-féle „kiképzést”:

perez-silv



„Húzzuk alá, Checo sosem volt a juniorcsapatban. Ha ott lett volna, akkor egy évig sem bírta volna, tekintve hogy Marko hogyan ítélkezik a versenyzők felett” – mondta a spanyol, aki szerint teljesen elfogadhatatlan az a teljesítmény, amit a mexikói produkál idén, és szerinte jó néhány kollégája jobb teljesítményt tudna nyújtani nála:

„Ha van egy győztes autót, akkor azzal élned is kell. Elfogadhatatlan, hogy Perez mindig fél másodperccel meg hét tizeddel lassabb. Ha a csapattársad minden versenyt megnyer, neked legalább a dobogón kell végezned, nem pedig csak a legjobb napodon odaérni. Közelebb kell lenned, máskülönben minden joguk megvan lecserélni. Szerintem sok pilóta van a mezőnyben, aki határozottan közelebb tudna lenni Maxhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: