DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Hülkenberg szinte biztosan marad 2024-re

Magyarországon tárgyal a Haas és Hülkenberg az új szerződésről: a csapat nagyon elégedett vele, és mielőbb be akarják jelenteni, hogy 2024-ben is náluk vezet.

Nagyon úgy néz ki, hogy a sportágba idén visszatérő Nico Hülkenberg 2024-ben is a Haas versenyzője lesz, legalábbis erre tett egyértelmű utalást Günther Steiner csapatfőnök a sport.de weboldalnak adott interjújában. Az olasz sportvezető leszögezte, hogy a következő hetekben fognak dolgozni a jelenlegi egyetlen német F1-es pilóta új szerződésén, s arra számít, hogy gyorsan végeznek az egyeztetésekkel.

Mint Steiner elmondta, a tulajdonos, Gene Haas személyesen fog részt venni a folyamatban: „Mr. Haas eljön Magyarországra és Spába. Már beszéltünk a témáról, de mégis jobb személyesen, mint telefonon vagy videohívásban megbeszélni. Nem fog sokáig tartani” – mondta Steiner, majd hozzátette, hogy a bejelentéssel sem akarnak sokat várni. „Remélem, hogy a lehető leggyorsabban bejelenthetjük. Végül is nagyon elégedettek vagyunk vele.”

hulk-austria



A kritikus szavakat gyakran használó csapatfőnök számára nagyon kellemes meglepetést jelentett az, amilyen formában a jövő hónapban 36. évét betöltő német visszatért az F1-be: „Nem vártam volna, hogy azonnal formába lendül, hiszen három éven át nem volt állandó ülése. Megjött, és azonnal működött a dolog. Tudtuk, hogy jó, mind tudtuk, de azt nem, hogy azonnal formánan lesz” – mondta Steiner, aki azt is kiemelte, hogy az egész csapattal és személy szerint vele is jó a német kapcsolata.

Hülkenberg ráadásul a versenyzői teljesítményén túl a technikai fronton is kiveszi a részét a munkából: „Az ilyesmit ő tudja a legjobban elmagyarázni, versenyzőként. Ha átmegy öt emberen az információ, valami mindig elvész” – mondta Steiner, majd így sommázta mondandóját: „Örömmel látom a teljesítményét, és ahogy küzd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: