DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

„Lehetünk második erő, lehetünk középmezőny” – Piastri a Hungaroringről

Az előző kettőtől eltérő karakterisztikájú F1-es pálya következik, a riválisok teljesítménye pedig versenyről versenyre változik: az ausztrál szerint az első tízben bárhol végezhetnek.

Két erős nagydíjhétvége áll a McLaren mögött, Ausztriából egy negyedik, Silverstone-ból második és negyedik pozícióval – a szezon eddigi legjobb eredményei a bajnokságban ötödik helyre fellépő csapat számára. Két olyan pályáról volt szó azonban, ahol várni lehetett a McLaren jó szereplését, emelte ki Oscar Piastri. A Hungaroring lassú kanyarjaival és rövid egyeneseivel különbözik a két tempós pályától, július végén Magyarországon várhatóan a hőmérséklet is magasabb lesz, mint Angliában és a stájer hegyekben, ezért nagyon nehéz megjósolni, folytatódik vagy megszakad a jó sorozat.

„Ausztria mindig is kedvezett a McLarennek, és Silverstone-ba is optimistán mentünk, hogy jobbak leszünk, mint korábban a szezonban, bár talán nem olyan jók, mint Ausztriában. Ehhez képest gyorsabbak lettünk. Szóval meglátjuk, mit hoz Magyarország” – fejtegette a Wimbledon Radio Channelnek Piastri.



„A magyar nyilván egy nagyon különböző pálya, forrónak ígérkezik, így talán fenn tudjuk tartani a legutóbbi tempónkat. De realisták vagyunk: bárhol végezhetünk, remélhetőleg a top 10-en belül” – beszélt arról, hogy talán második helyet szerez megint a McLaren, de az is lehet, hogy csak tizediket.

Akár egy Williams is legyőzheti a Ferrarikat

A Red Bull mögötti sorrend annyira képlékeny versenyről versenyre – ahogy éppen a McLaren vagy a Williams fellángolása mutatta a Brit Nagydíjon –, hogy a wokingi gárda szinte bárhol végezhet a mezőnyben.

„Úgy gondolom, Silverstone egy számunkra egészen kedvező pálya. Meglátjuk, fenn tudjuk-e tartani azt a formát. Bárhol végezhetünk, akár a második leggyorsabb csapat lehetünk, de lehet, hogy csak ötödik-hatodik helyen végzünk. Remélhetőleg egy csoportban vagyunk a Ferrarikkal, Mercedesekkel, Astonokkal és talán az Alpine-okkal. A sorrend gyorsan változhat, akár egy Williams is le tudja győzni mindkét Ferrarit egy adott hétvégén. Nem bízhatjuk el magunkat, arra kell számítani, hogy bárhol végezhetünk a rajtrácson” – fogalmazta meg Piastri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: