DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Jobb a hetedik hely, mint a tempónk” – Alonso

Egész hétvégén hiányzott néhány tizedmásodperc az Astonnál: a kétszeres F1-es világbajnok szerint elképzelhető, hogy lemaradtak a fejlesztési versenyben.

Az erős szezonkezdet után az utóbbi hetekben mintha némileg visszaesett volna az Aston Martin teljesítménye a kanadai második hely ellenére is, aminek eddigi legjobb példája az F1-es Brit Nagydíj volt, ahol Fernando Alonso hetedik lett, de ezt is részben annak köszönhető, hogy jókor érkezett számára a biztonsági autó, hiszen így kisebb időveszteséggel tudta megejteni a maga kerékcseréjét.

„Egyetlen edzésen sem volt meg a tempónk ezen a hétvégén, ez a futamon sem volt másképp” – ismerte el a spanyol a leintést követően a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Hiányzott egy kis tempó, néhány tizedmásodperc. Az elején próbáltunk Pierre ellen védekezni, a végén pedig Checóval és Albonnal szemben.”

f1-alonso-aston-silverstone_1



„Szerintem a hetedik hely kicsit jobb is, mint a ma mutatott tempónk. Elfogadjuk a pontokat, jobb ez az eredmény, mint amilyen a tempónk. Megpróbálunk javulni Magyarországra.”

 

Lemaradt az F1-es fejlesztési versenyben az Aston Martin?

Amikor felvetették Alonsónak, hogy az Aston ment-e félre vagy esetleg a rivális istállók fejlesztettek jobban, mint ők, így reagált a kétszeres F1-es világbajnok: „Azt gondolom, kicsit minden benne van ebben. Természetesen mindent ki kell elemeznünk, ami ezen a hétvégén történt és meg kell próbálnunk javítani. Ausztria és Silverstone sem tartozott a legjobb versenyeink közé, úgyhogy ezt is meg kell értenünk, hogy miért.”

„Talán néhány csapat jobban fejlesztett nálunk az új alkatrészeket illetően, de ez pályaspecifikus is. Silverstone történelmileg jó helyszín a McLarennek, Lando tavaly is hatodik lett itt. Latifi pedig tizedik tavaly a Q3-ban a Williamsszel, szóval vannak bizonyos hasonlóságok a szezonok között, amiket szintén meg kell értenünk” – mutatott rá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: