DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

„Ez nem normális” – Gasly dühöng, Stroll nem érti a büntetést

A francia és kanadai F1-es gondoskodott a Brit Nagydíj balhéjáról. Gasly egyenlőtlenséget emleget: Ausztriában éppen pályaelhagyások miatt büntették őt.

Kétszer is összetűzésbe került Silverstone-ban, a futamon Pierre Gasly és Lance Stroll. A kanadai először a pályán kívül előzte meg a franciát, a manővert jegyezték is a versenyfelügyelők, de meglepő módon a pozíciót nem kellett visszaadnia. Másodszor Gasly próbálkozott visszaelőzéssel, de összeértek az autók kerekei – a koccanás végzetesnek bizonyult az Alpine számára, az Aston Martin pedig öt másodperces időbüntetést kapott vétkességéért.

Stroll: A parkolóban beszéljük meg!

„Mindkétszer lekényszerített a pályáról. Így nem is igazán értem, miért kaptam büntetést, hiszen nem hagyott nekem helyet” – beszélt vasárnap a média előtt Stroll arról, hogy szerinte nem érdemelt volna büntetést. „Szélesen kényszerültem fordulni, onnan tértem vissza a pályára. Ha több helyet hagyott volna nekem, akkor nem kellett volna visszatérnem sem, és nem értünk volna össze.”



A 11.-ről 14. helyre visszasorolt kanadai arra a kérdésre, Gaslyval beszéltek-e az esetről, viccelődve így válaszolt: „Nem, majd később a parkolóban fogunk!”

Minden félrement Gasly számára

Máshogy látja a helyzetet a francia: az első eset kapcsán arra emlékeztet, hogy az Osztrák Nagydíjon a mezőny többségét megbüntetették pályaelhagyás miatt, beleértve őt is – ironikus módon éppen az Aston Martin óvását követően.

„Amikor megelőzött a pályán kívül… A múlt hétvégén minket panaszoltak be, tíz másodperces büntetést kaptunk, amiért elhagytuk a pályát. Hogy őszinte legyek, nem akarok ehhez hozzáfűzni semmit, mert nem értem a dolgot, inkább magamban is tartom. Nem normális, hogy nincs következetesség az egyes versenyzők között” – próbálta mérsékelt sikerrel magába fojtani indulatát Gasly.

Jó pontszerző eséllyel indult a silverstone-i futamon, de ami félremehetett, az félre is ment az alpine-os számára: „Most rendkívül csalódott vagyok, mivel a verseny többségében Fernando mögött haladtam, aki hetedikként végzett. De úgy tűnik, nálam minden rosszul végződött, a biztonsági autó előtti körben jöttünk ki, ami miatt két pozíciót veszítettem és kicsúsztam a pontszerző helyekről. Aztán volt az eset Stroll-lal, aki a pályán kívül előzött meg. Sikerült visszaelőznöm őt, Sainzot is megelőztem, végül azonban kiütöttek úgy, ahogy. Különösen csalódott vagyok” – nyilatkozta a sajtónak Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: