DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Red Bull képes megnyerni minden versenyt

Ezt állítja a mezőnyből kiemelkedő istálló csapatfőnöke, Christian Horner, de azt persze ő sem merné kijelenteni, hogy sikerülni is fog ez a bravúros tett.

A Red Bull Miami óta először szerzett kettős dobogót, miután Sergio Perez a sorozatban negyedik elrontott időmérője után ezúttal képes volt felzárkózni egészen a dobogóig. Christian Horner csapatfőnök nem véletlenül nyilatkozott roppant elégedetten a Sky Sports kamerái előtt, ahol nagyon elismerően szólt Perez produkciójáról:

„Leültünk beszélgetni kicsit tegnap este” – utalt Horner a sprint elején történtekre, amit azóta a versenyzők is megbeszéltek egymással. „Sergio hétvégéjének a pénteki időmérő volt a frusztráló része, hiszen láthattuk is, hogy ma rendben volt a tempója, ahányszor tiszta levegőben haladhatott. Amikor a 15. helyről indulsz, nincs esélyed az első helyekre, mert sok időt veszítesz a forgalomban. De a felzárkózása kiemelkedő volt.”

verstappen-perez-spielberg



Ami a verseny egészét illeti, Horner szerint jó döntést hoztak taktikailag a futam elején: „Fontos volt, hogy a VSC alatt kint maradjunk, különösen Checo számára, aztán pedig remek tempónk volt. Kissé kockázatos volt az utolsó kiállást bevállalni a leggyorsabb körért, de a fiúk egész hétvégén annyira remek formában voltak, hogy úgy éreztük, megéri” – mondta a csapatfőnök, aki természetesen Verstappent is méltatta:

„Hihetetlen formában van, de az egész csapat is nagyon magas szinten működik. Beállítottuk a saját rekordunkat, hihetetlen teljesítmény, folytatni akarjuk” – utalt Horner arra, hogy a Red Bull 2013 és 2022 után ismét sorozatban megnyer kilenc futamot egy szezonban, ráadásul összesen már 10-nél járnak, azaz Silverstone-ban beállíthatják a McLaren abszolút rekordját.

És a nagy kérdés, hogy megnyerhetnek-e minden versenyt? Nos, Horner ezt így látja: „Hogy képesek vagyunk-e rá? Igen. Így lesz-e? Ki tudja? Megbízhatóság, időjárás… Silverstone a jövő hétvégén epikus lesz, utoljára még Markkal nyertünk itt 2012-ben, szóval ez a naptár egyik fontos eseménye a számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: