DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Verstappen: Az időmérő nehezebb ezen a pályán

Dupla pole-pozíciót szerzett Max Verstappen, Sergio Perez majdnem kiesett az SQ1-ben, de végül csapattársa mellé sorakozik fel az első rajtsorban.

Két rajtelsőséget szerzett a Red Bull Ringen Max Verstappen, a vasárnapi nagydíjhoz hasonlóan a szombati sprinten is első rajtkockából indulhat. A hollandot nem zökkentette ki a száradó pálya kihívása, ahogy pedig a tapadás javult, ő is egyre magabiztosabb lett: a Q3-ban öt század híján lemásolta tegnapi körét és fél másodperces különbséggel szerezte meg hétvégi második pole-pozícióját.

„Természetesen száradt a pálya, így körről körre javultunk, a jó pillanatban kellett a pályán lennünk. Azt hiszem, jól szerepeltünk” – nyilatkozta a szétlövés után Verstappen. „Az autó jó ablakban volt, megfelelő egyensúllyal, örülök, hogy első lettem. Kicsit eltérő volt a mai nap, nem tudom, miért. A pálya nem volt teljesen száraz. De az autó gyors, és meglátjuk, hogy egy etapon hogyan fogunk teljesíteni.”



Akárcsak pénteken, a pályahatárok ismét okoztak gondokat a versenyzőknek. „Az időmérőn igyekszünk a határon menni, ezért kicsit bonyolultabb a kvalifikáción. De a versenyen is nagyon nehéz lesz a menedzselés minden versenyző számára” – mondta Verstappen.

Perez majdnem kiesett az SQ1-ben

Miami pole-pozíciója óta először ért el a Red Bullhoz méltó időmérős eredményt Sergio Perez: a vasárnapra csak 15. rajtkockát megszerző mexikói mellékszereplő volt a sprintszétlövés nagy részében, de a végén felugrott az eredményjelző második helyére.

„Jó előrelépés volt ez a mai. Az SQ1-ben az első helyen álltunk, de aztán javultak a körülmények, míg a bokszban voltunk, nem tudtuk megcsinálni az utolsó kört, emiatt közel voltunk hozzá, hogy már itt kiessünk” – nyilatkozta az első fázisból 14. hellyel továbbjutó mexikói. „Jó érzés végre megmutatni, hogy mire vagyunk képesek, csak kár, hogy elhasználtunk minden új guminkat. Mindenesetre a csapat számára szép eredmény a Red Bull Ringen elfoglalni az első sort.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: