DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Sainz magabiztos volt az esőben

A Red Bullok elkapásához nem volt meg a tempója, így aztán kihozott mindent a mai sprintből az idén először top3-ban záró Carlos Sainz.

Carlos Sainz ha az első dobogóját nem is (hiszen a sprinten nincs pódiumceremónia), de az első top3-as helyezését megszerezte az idei évben, s ehhez pont elég volt számára az, hogy kimaradjon a rajt utáni kalamajkából, megelőzze az elsüllyedő Hülkenberget, majd az intereken végigcsinálja a versenyt.

sainz-austria-2



A leintés utáni nyilatkozatában a spanyol természetesen mindenekelőtt a körülményekről ejtett szót: „Elég trükkös volt a helyzet” – kezdte a Ferrari ásza. „Úgy tűnt, hogy jó a tempónk, közel is tudtam maradni Checóhoz, de a Red Bullok ma egy kicsit túl gyorsak voltak a számukra” – folytatta Sainz, aki a sprint középső szakaszában meglehetősen jól érezte magát az autóban:

„Szerintem valamivel gyorsabbak voltak, de volt egy pont a verseny közepén, amikor kissé magabiztosabbnak éreztem magam. Az abroncsaim koptak egy keveset, és a koszos levegőben nem tudtam közel maradni Checóhoz” – zárta szavait a bajnoki pontverseny 5. helyén álló pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: