DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„Nem vártunk pontokat” – Hülkenberg nagyot ment

Negyedik helyre kvalifikált, másodikként haladt, és végül jó döntést hozta hatodik lett az Osztrák Nagydíj sprintjén Nico Hülkenberg: a Haas megelőzte az Alfa Romeót a tabellán.

A szombati nap pozitív meglepetése összességében mindenképpen Nico Hülkenberg az Osztrák Nagydíjon, aki a negyedik helyre kvalifikált a sprintidőmérőn, majd a sprinten az első körben megelőzte Sergio Perezt és feljött a második helyre.

A felszáradó pályán aztán a futam közepéig, a 12. körig bírta a bravúrpozícióban, előbb Perez, majd Carlos Sainz, végül Lance Stroll is elment mellette: elfogytak a gumik a Haason, így kijött slickekért, és végül a hatodik helyen zárt.

f1-hulkenberg-haas-sprint



„Szerintem nem volt más lehetőségünk, mert elkezdtek elfogyni az interek, már túl sok időt veszítettem velük. Láttam, hogy a többiek sorra utolérnek, és nem volt meg a tapadásom, szóval egyértelmű volt a döntés. George már kint járt slickekért, a csapat pedig azt mondta, hogy jó választásnak tűnik. Amúgy sem veszítettem ezzel semmit, mert Fernando biztosan megelőzött volna” – értékelte a döntést és az eredményt a német pilóta.

„Sűrű volt a futam, de nyilván örülünk az eredménynek. Nem számítottunk arra, hogy pontokat szerzünk szombaton, szóval boldog vagyok emiatt. Remek munkát végzett a csapat, és meg is lett a jutalma. Élveztem a versenyt a változó körülmények között” – tette hozzá Hülkenberg.

A Haas abszolút elégedett lehet ezzel az eredménnyel, hiszen a csapat így megelőzte az Alfa Romeót és feljött a konstruktőri tabella hetedik helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: