DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Leclerc „katasztrofálisan” vezet ilyen pályán

Teljesítményét röviden a katasztrófa szóval jellemezte Charles Leclerc, aki szeretné megérteni, miért nem tud félig esős, félig száraz pályán elég gyors lenni.

Charles Leclerc büntetése miatt a sprintes pontzónán kívülről kezdte meg a délutáni bő félórás száguldást, és a félig nedves, félig száraz pályán nem is tudott javítani a pozícióján: a kerékcsere sem jött be neki, és végül pont nélkül maradt.

A monacói már-már szokatlanul önkritikusan nyilatkozott a leintés után, hiszen valósággal belefojtotta a szót az őt kérdező médiamunkatársba. „Charles, kérlek, mesélj a sprintversenyedről, olyan volt, mint egy…” – de tovább már nem tudta mondani a riporter, Leclerc ugyanis gyorsan sommázta a történteket: „Katasztrófa”.

leclerc-austria-2



„Jó csatákat vívtam, de túl lassú voltam” – kezdte kifejteni a Ferrari versenyzője. „Valahányszor ilyen körülmények között vezettem az elmúlt versenyeken, félig száraz, félig nedves pályán slickeken, egyszerűen sehol sem tartok. Ki kell elemeznünk, hogy kiderüljön, mit kell tennem annak érdekében, hogy a vezetési stílusom alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez” – mondta Leclerc, majd hozzátette:

„Ha teljesen vizes a pálya, jól vezetek, ha teljesen száraz, jól vezetek, de ilyenkor túlságosan is lassú vagyok, szóval feltétlenül javulnom kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: