DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

„Dobogós lehetett volna” a sprinten, a nagydíjon a Ferrarikat célozza Hamilton

A Mercedes F1-es klasszisa szerint egy jó időmérővel a pódiumért csatázhatott volna a sprinten, a nagydíjon a Ferrarik tempóját szeretné felvenni.

Nem szerzett pontot a mai F1-es sprinten Lewis Hamilton: a Mercedes britjének elvették egy körét a sprintkvalifikáción és csak a 18. helyről rajtolt, majd onnan ugyan egy kör alatt feljött a 13. pozícióba, de sokkal előrébb már nem jutott.

A hétszeres világbajnok viszont meglepően laza hangulatban volt egész nap: már az időmérő után is azt mondta, hogy legalább jó móka lesz a felzárkózás, majd a 10. helyen zárt futam után sem bánkódott sokat.

f1-hamilton_1



„Nyilván nehéz nap volt, de élveztem, jól éreztem magam. Az első kör után szenvedtem az autó egyensúlyával, igazából szerintem ilyen körülmények között jobban kidomborodtak a problémái, de ez van. Aztán a kerékcserém is csúszott egy kört, nem szeretek hazardírozni, úgyhogy nem is tettem, ez lett belőle. De nem gond” – mondta a Formula.hu jelenlétében Hamilton.

Ezzel együtt sokkal jobb eredményt is el tudott volna képzelni.

„Viszonylag gyors voltam az időmérőn, szóval könnyedén ott lehettem volna a top ötben, onnan pedig a futamon mehettem volna a dobogóért, vagy közel lehettem volna hozzá. De ennek most nem így kellett lennie, próbáltuk élvezni a versenyzést. Vesztettünk néhány pontot, de nem ez a legfontosabb nap” – tette hozzá.

 

A nagydíj a lényeg

Ehhez kapcsolódóan Hamilton el is mondta, hogy mit vár a főfutamtól, amit az ötödik rajtkockából kezdhet majd meg vasárnap délután.

„A Ferrarik vannak körülöttem, akik gyorsak, és a Red Bull, ami a saját bajnokságában versenyez. Ha tudom tartani a Ferrarikat, az már jó lenne, meglátjuk, hogy sikerül-e” – fogalmazta meg a célt a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: