DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Checo és De Vries helye biztonságban van” – Horner

A pletykákra reagálva a csapatfőnök arról beszélt, a két Red Bull-kötelékbe tartozó F1-es helyét nem fenyegeti veszély – de Ricciardo azért készenlétben áll.

Visszatérő kérdés a Formula-1-es közbeszédben, meddig tolerálja Sergio Perez teljesítményét a Red Bull. Helmut Marko is olajat öntött a tűzre, amikor arról beszélt, Daniel Ricciardo silverstone-i gumitesztje egy felmérő is lesz az ausztrál jelenlegi teljesítményéről. Erre reagált Spielbergben Christian Horner, hangsúlyozva, hogy 2024-ben – arra az évre Pereznek még érvényes szerződése van – nincs tervben versenyzői csere:

„Nem, Checo helye biztos, és mindenki teljes mértékben mögötte áll. Bármilyen szóbeszéd Checo lecseréléséről távol áll a valóságtól” – nyilatkozta a Sky Sportsnak a csapatfőnök. Hangsúlyozta, a csapat nem helyez nyomást a versenyzőre.

 



„A legnagyobb nyomás, ami rá helyeződik, az a nyomás, amit ő helyez magára. Itt is egy tizedre volt Maxhoz képest. Ez bosszantó, a frusztráció, hogy képes lenne rá. Nagy kár, mert egy jó eredmény belendítette volna a dolgait. Csapatként frusztráló számunkra, hogy a Ferrarik most közelebb állnak hozzánk, de csak egy Red Bull-lal harcolnak” – hozta fel az Ausztriában történteket Horner, akinek egy ennél vehemensebb interjúja is volt: a pályaelhagyásai miatt Q2-ben kieső Perez szemére hányta, hogy csak a fehér vonalon belül kellett volna maradnia.

De Vries is fellélegezhet

Nem csupán Perez, hanem a Red Bull-kötelékhez tartozó Nyck de Vries jövője is állandó spekuláció tárgya. Horner arról beszélt, az AlphaTaurinál sincs tervben csere.

„Jelenleg nem tervezzük, hogy lecseréljük Nyck de Vriest. Egy kis időt kell adni ezeknek a srácoknak. De természetesen ott a juniorprogram és Daniel is a kötelékben van” – mondta Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: