DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Sainz: Dupla dobogóra hajt a Ferrari vasárnap

Elégedetten zárta Carlos Sainz az Osztrák Nagydíj pénteki időmérőjét, amelynek végén a harmadik rajtpozíciót sikerült megszereznie, bizakodva várja a folytatást.

Végig erősnek tűnt a Ferrari időmérős tempója, az első soros eredmény azonban nem jött össze Carlos Sainznak, aki végül közel két tizedmásodperccel kapott ki a pole-pozíciót szerző Max Verstappentől, így harmadik helyről kezdheti majd a vasárnapi Osztrák Nagydíjat.

„Jó volt a köröm, csapatként is erős időmérőt teljesítettünk, egyértelműen úgy érződött, hogy fejlődtünk az elmúlt időszakban. Közelebb voltunk Maxhoz is, talán még a vártnál is közelebb, úgyhogy összességében örülnünk kell” – nyilatkozta a spanyol a kvalifikáció után.



Holnap újabb időmérő vár a mezőnyre a sprintfutam előtt, Sainz pedig óvatosan nyilatkozott a szombati esélyeikről.

„Még mindig sok minden áll előttünk a hétvége során, de ma legalább sikerült jó pozícióba helyeznünk magunkat vasárnapra, megpróbálunk mindkét autóval a dobogón végezni. Holnap teljesen más lesz a helyzet, mást mutat az előrejelzés, mások lesznek a pályaviszonyok, úgyhogy lehet, nagyon más képet fogunk mutatni holnap, de fókuszáltnak kell maradnunk. Az autót nem tudjuk jelentősen feljavítani a parc fermé miatt, de minden apró lehetőséget megvizsgálunk, és megpróbálunk egy-két tizedet szerezni holnapra” – zárta a Ferrari pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: