DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Leclerc végre elégedett

Sokat kesergett az elmúlt időben a Ferrari monacói versenyzője, de most végre úgy érzi, tettek egy lépést előre: a Scuderia volt a második erő a mai napon.

Charles Leclerc fél tizeddel maradt le idei második rajtelsőségéről: nagyon meghajtotta Verstappent, de végül meg kellett elégednie a második hellyel. A monacói az elmúlt időszakhoz képest meglehetősen elégedetten nyilatkozott a kvalifikációt követően: „Nagyon jó, hogy végre volt egy tiszta időmérőnk, és újra az első sorban vagyok.”

„Kissé keserű voltam az elmúlt néhány hétvégén” – folytatta a Ferrari „vörös hercege”. „Mindent sikerült beleadnom az utolsó Q3-as körömbe, nagyon közel voltam Maxhoz, de ez sem volt elég ma, viszont összességében nem vártuk volna, hogy ennyire közel legyünk a Red Bullokhoz, szóval ez egy jó lépés előre.”

leclerc-austria



Leclerc abban bízik, hogy sikerül megismételniük a Kanadai Nagydíjon mutatott vasárnapi produkciót: „A versenytempó egészen jól nézett ki Montrealban. A konzisztenciára kell fókuszálnunk, szóval az a nagy kérdés, hogy vasárnap meglesz-e ugyanaz a tempónk, mint ott” – mondta a monacói, aki tudja, hogy a papírforma nem mellettük szól:

„A Red Bull versenytempója gyorsabb, szóval nehéz dolgunk lesz, de ha csak annyit teszünk, hogy megnehezítjük a dolgokat, azzal mindent megtettünk, amit lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: