DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A Liberty az Andretti érkezését támogatja?

Hamarosan fény derülhet az F1 11. és esetleg 12. csapatának kilétére – és most egy határozott utalás kaptunk arra, hogy nagyon jók az Andretti esélyei.

Az F1 mezőnybővítési folyamatának egyik legfontosabb szereplője az Andretti, akik régóta és sokszorosan egyértelművé tették, hogy a legnagyobb örömmel csatlakoznának a királykategóriához – ami azt illeti, olykor talán kicsit túlságosan is egyértelművé, amiért számos kritika érte őket…  Az Andretti ráadásul, még ha nem is motorgyártóként, de mégiscsak az F1-be hozna egy óriásvállalatot, méghozzá a világ egyik legnagyobb autóipari konszernjét, a General Motorst.

A legvalószínűbb elképzelés szerint a Renault/Alpine szállítaná az első években az Andretti erőforrásait, de nem kizárt, hogy a későbbiekben a GM a Cadillac branddel motorpartnerként is részt venne a projektben, amiről a cég motorsport-igazgatója, Eric Warren úgy nyilatkozott, hogy 2026-ig mérlegelnék ennek lehetőségét.

pf-seanbull-andretti



Ha minden igaz, rövidesen fény derülhet arra, hogy mely csapat vagy csapatok csatlakozhat(nak) a mezőnyhöz 2025-ben, illetve 2026-ban, s az F1-et birtokló Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei nemrég határozott utalást tett arra egy webcastban, hogy örömmel látna egy újabb, ráadásul amerikai motorgyártót a mezőnyben:

„Sok szó esett arról, hogy a General Motors érdekelt az Andretti pályázatában a 11. csapat helyére, és van rá okom, hogy úgy gondoljam, ez meg is valósulhat. De voltak más nagyon izgalmas motorgyártók is, akik megpróbáltak beszállni, hogy egyértelműen fogalmazzak, a Porsche nagyon keményen próbálkozott a Red Bull-lal” – mondta Maffei, majd hozzátette:

„Szerintem nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennyi motorgyártónk van, a valaha volt legtöbb, de mindenképpen pozitív lenne, ha még több lenne. Főleg egy amerikaival!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: