DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Lenyűgözte az Astont Stroll év eleji teljesítménye

Az F1-es technikai igazgatójuk beszélt róla, mennyire rendkívüli és merész futamokat teljesített szezon előtti balesete fényében a kanadai pilóta.

Nem sokkal a bahreini évad előtti tesztet megelőzően szenvedett kerékpárbalesetet Lance Stroll, csuklósérülése miatt pedig ki is kellett hagynia a háromnapos gyakorlást, így gyakorlatilag felkészülés nélkül állt rajthoz az évadnyitó nagydíjon. Ahol aztán hatodik lett, de Dan Fallows, az Aston Martin technikai igazgatója most elárulta, hogy Stroll a következő futamokon sem volt még teljesen fitt, éppen ezért lenyűgöző volt, hogy bár elmaradt jócskán Fernando Alonsótól, így is erősen teljesített:

f1-stroll-aston-kanada



„Amit először is el kell mondani, hogy rendkívüli volt az, hogy autóba tudott ülni Bahreinbe és azt a teljesítményt nyújtotta, amit” – idézi a szakembert a RacingNews365.com portál. „És aztán a következő futamokon is nyilvánvalóan szenvedett kicsit vele és a fittségével. De igazán hihetetlenül bátor teljesítmények voltak ezek tőle, különösen a szezon elején.”

Stroll maga is nemrég úgy fogalmazott, hogy Monaco óta érzi komfortosan magát az AMR23-as volánjánál, a produkciója azonban továbbra is jelentősen rosszabb, mint Alonsóé. Csapata ugyanakkor igyekezett védeni a Kanadai Nagydíjon elért kilencedik helye után is – Fallows pedig ugyancsak elmondta, milyennek látja a pilótájuk teljesítményét:

„Önbizalmat kell nyernie a vezetésével és azzal, amilyennek érzi a fittségét és ahogy reagál az autóra. De azt gondolom őszintén, hogy nem tartott neki sokáig, hogy komfortosan érezze magát az autóban. Úgy vélem, most már sokkal elégedettebb az autóval, természetesen sokkal fittebbnek is érzi magát, s ezt szerintem Monaco tökéletesen meg is mutatta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: