DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Papíron csak kilencedik, de…” – védelmezi az Aston Martin Strollt

Rossz időmérő után még egy Perez sem tud felzárkózni, ezért a kanadai héthelyes javítását sem szabad lebecsülni: így érvel Mike Krack, miért volt „nagyon jó” Lance Stroll hazai szereplése.

Nincs még egy csapat az F1-es mezőny első felében, ahol akkora lenne a különbség két versenyző között, mint az Aston Martinnál. Elég a szemléltetéshez két számadat: Fernando Alonso 117 pontot szerzett a bajnokságban eddig, Lance Stroll 37-et, a spanyol hatszor felállt a dobogóra, a kanadai legjobb eredménye egyetlen negyedik helyezés.

Már korábban foglalkoztunk azzal, hogy a versenyző teljesítménye miért kezd el fájni a csapatnak – Mike Krack azonban továbbra sem sürgeti a tulajdonos fiát, hogy kapja össze magát, helyette védelmébe veszi a Kanadai Nagydíjon elért csupán kilencedik hely fényében.

„Az időmérőn küzdött a tapadással, ilyenkor pedig nincs meg az önbizalom és nagyon nehéz. A versenyen szerintem nagyon jól vezetett, kiszedtük a forgalomból, amikor pedig nem voltak körülötte, akkor a kemény abroncson az élmenők köridőit tudta hozni” – idézi az Autosport az Aston Martin csapatfőnökét.



„DRS-vonatban nagyon nehéz 16. helyről feljönni a kilencedikre, én ezt egy remek eredménynek tartom. Papíron csak kilencediknek tűnik, míg a csapattárs második lett, erre azt mondhatják az emberek, hogy nem jó teljesítmény. De tekintve, honnan jött, én nagyon jónak tartom.”

Egy erős időmérővel Stroll is az élcsoportban szerepelhet, különösen a következő pályákon, amelyek kedveznek a kanadainak: „Az időmérő mindenki számára kulcsfontosságú, láttuk már, hogy a gyors autókban ülőknek, mint Sergio (Perez), is nehéz felzárkózni hátulról az elejébe. Szerintem leszűri a pozitívumokat a következő versenyekre. Tudjuk, hogy nagyon erős a gyors pályákon és pár ilyen fog következni, ezért vagyok magabiztos, hogy mindkét autóval pontokat fogunk szerezni” – nyilatkozta Mike Krack.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: