DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Wolff: A csapatok elszalasztják Schumachert

Csak dicsérni tudta újfent teszt- és tartalékversenyzőjét a Mercedes F1-es vezére, aki szerint tavaly megégették a németet, de bármely alakulat jól járna vele.

Mick Schumacher két Haasnál töltött esztendő után került a Mercedeshez teszt- és tartalékpilótaként, ahol elsősorban a szimulátorból segíti az istálló munkáját, de néhány héttel ezelőtt a Pirelli barcelonai gumitesztjén a valódi W14-es volánja mögé is beülhetett.

A német munkáját Toto Wolff csapatvezető rendre dicséri, a Spanyol Nagydíjat követően pedig Lewis Hamilton és George Russell is kiemelte, hogy nagy szerepe volt a kettős dobogójukban. A Mercedes-főnök most ismét hangsúlyozta, mekkora érték számukra Schumacher:

f1-schumacher-mercedes-2023



„Nagyszerű, hogy egy érett és sikeres Formula-1-es versenyző támogat minket. Óriási előnyt jelentenek a visszajelzései a szimulátorban, ahogy az is, hogy néhány európai nagydíjon este dolgozik a szimulátorban és adatokkal lát el minket szombatra. Másrészt pedig tudjuk, hogy ha George vagy Lewis ételmérgezést kap egy haltól – jó, Lewis haltól nem kaphat, csak avokádótól –, akkor egy szuper srác vezethetné az autónkat is. De bármennyire is szeretem ezt a számunkra előnyös helyzetet, a hét minden egyes napján jobban örülnék, ha Micknek ülése lenne és vezethetne.”

 

Minden F1-es csapat nyerne Schumacherrel

Ezért a bizonyos ülésért a hírek szerint Wolff minden követ meg is mozgat: szóba hozták már a Williamsszel és az AlphaTaurival is – bár utóbbi kapcsán a Mercedes csapatvezetője cáfolta, hogy megpróbálta volna beprotezsálni Schumachert a Red Bull B csapatához. Mindenesetre Wolff szerint bármely alakulat jól járna a fiatal pilótával, akit tavaly megégettek a Haasnál:

„Abban sem vagyok biztos, hogy meg tudjuk neki könnyíteni az üléstalálást, mivel valahányszor dicsérem, valaki úgy érzi, neki mondania kell valami negatívat” – jegyezte meg Wolff, akit a MotorsportWeek.com idézett. „Amikor csak dicsérhetem Micket, meg is teszem. De végső soron minden csapatnak a saját hatásköre, hogy döntsön a versenyzőiről, én pedig nagyon is tiszteletben tartom a szerződéseket a csapatokkal. Amikor a Williamsnél voltam, én is magam akartam dönteni.”

„De úgy gondolom, a csapatok elszalasztják őt. Tavaly szerintem megégették. Minden versenyzőnek másfajta környezetet kell biztosítani, hiszen minden ember más. És bárki kapja meg őt, egy jó versenyzője lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: