DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Ocon: A vb-címért harcolnék Verstappennel azonos autóban

A jelen még csak a kezdet, világbajnok akar lenni az F1-ben, ezért pedig bárkivel megküzd – nyilatkozta magabiztosan a francia.

Esteban Ocon a világbajnokság kilencedik helyezettjeként a középmezőny legjobbja, monacói sikere révén az egyedüli versenyző, aki a négy topcsapaton kívül dobogóra állt. Ennél nagyobb babérokra azonban nem is pályázhat reálisan a francia, tekintve az Alpine erősorrendben elfoglalt helyét. Pedig Ocon biztos képességeiben: úgy érzi, hogy egy Red Bull-szintű autóval világbajnoki esélyes lenne.

„Határozottan. Úgy képzelem, Verstappennel küzdenék a világbajnokságért, ha azonos autóval rendelkeznénk. Max most hihetetlen munkát végez, dominál a Red Bullal. De nem érdekel, ki az ellenfél, harcolni akarok a bajnokságért. Mindig hittem magamban. Hosszú út áll előttünk, de a célom, hogy világbajnok legyek, semmi más” – jelentette ki a DAZN csatornának Ocon.



Leszögezte, ez nem jelenti azt, hogy a Red Bullba vágyna – de sosem lehet tudni, melyik csapatnál köt ki majd a későbbiekben: „Nem tudom, mit tartogat számomra a jövő. Jelen pillanatban nagyon jól érzem magam az Alpine-nál. Úgy érzem, előre lépdelünk, és teljesen magabiztos vagyok. De az F1-ben sosem ismerjük a jövőt. Tudom, milyen áldozatokat hoztam, hogy idáig jussak, és ez még csak a kezdet” – mondta Ocon.

Nosztalgiával gondol vissza Alonsóra

A két közös év az Alpine-nál a spanyol világbajnokkal bővelkedett a súrlódásokban, de a franciának szép emlékei vannak Fernando Alonsóról és házi csatájukról.

„Voltak olyan pillanatok Fernandóval, amelyek túlságosan szorosnak bizonyultak, de mindkettőnk részéről. Akkoriban úgy gondoltam, hibákat követtünk el, de valójában ez normális egyenlő felek közti csatában. Egy tized ide, egy tized oda, szép harc volt Fernandóval az év folyamán.”

„Mi juttattuk oda a csapatot, ahova kellett, a konstruktőri negyedik pozícióba. Nekünk köszönhető a csapat előrelépése, és nagy hatást tett rám, hogy ő volt a csapattársam. Ami a pályán történt, megtörtént, ez nem változtat azon, milyen eredményeket szereztünk a csapatnak” – tekintett vissza Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: