DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon ismét megvillant: dobogó Monacóban!

A francia már szombaton is felhívta magára a figyelmet, azonban vasárnapra is maradt még meglepetés, hiszen az első háromban zárta a legendás futamot.

Esteban Ocon a harmadik helyen fejezte be a záporral megkavart Monacói Nagydíjat – az Alpine ötvenedik versenyét – Max Verstappen és Fernando Alonso mögött. A francia végig kiegyensúlyozottan versenyzett, szinte az egész futamon megtartotta rajtpozícióját, és végül ott is látta meg a kockás zászlót.

„Megcsináltuk, nagyon szuper hétvége mindenkitől a csapatban” – kezdte értékelését a futamot követően Ocon. „A szimulátortól kezdve a szabadedzéseken át folyamatosan javítottuk az autót az elejétől a végéig, és nem hibáztunk egyszer sem.”



„Még akkor is, amikor feltettük az intert, az is tökéletes időpontban volt. Csak élvezem a pillanatot, mert jó ideje volt, hogy dobogóra állhattam, úgyhogy remélem ez lesz az első alkalom a sok közül” – mondta a francia, aki harmadik alkalommal végzett a legjobb háromban, legutóbb 2021-es magyarországi sikere során állhatott a pódiumon.

A pontverseny kilencedik helyére feltörő Ocon öröméből még viccelődésre is futotta, amikor arról kérdezték, hogy hozzáért-e a futam során a falhoz: „Tegnap elégszer érintettem a falat, így ma már nem kellett. Így kevésbé okoztam szívrohamot a csapatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: