DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Talán ez lesz a nap” – Alonso hibára kényszerítené Verstappent

„Az elsőre!” – válaszolta Fernando Alonso, mikor arról kérdezték, a dobogó melyik fokára állna fel Kanadában. Verstappen is számol az Aston Martin versenytempójával.

Az Aston Martin kétszeres világbajnoka a csupán hetedikként zárt Spanyol Nagydíj után jelentette ki nagy határozottsággal: ez volt az utolsó alkalom, hogy idén nem végzett a dobogón. Kanadában a hatodik pódium következne, arra a kérdésre pedig, hogy melyik fokára akar felállni, az első sorból kezdő spanyol így reagált a Sky Sportsnak:

„Az elsőre! Nyomást fogunk helyezni Maxra. Tudtommal 20-30 másodperc különbséggel nyert meg minden futamot, remélhetőleg ennél közelebb leszünk, és kikényszerítünk egy hibát vagy mondjuk rosszabb kiállást. A Red Bullnak sem sikerülhet minden tökéletesen. Talán vasárnap lesz a nap” – mondta a legfrissebb győzelmét 2013 májusában szerző Alonso.

A spanyol a szombati FIA-sajtótájékoztatón beszélt arról, az Aston Martin fejlesztéseiből majd az osztrák vagy brit futamon tudják kihozni a maximumot, de bízik benne, hogy egy lépéssel közelebb kerül az éllovas csapathoz.



Reálisan azért tudja, a Red Bullt hibára kényszeríteni nagyon nehéz lesz: „Kiemelkedő, amit csinálnak, nekünk javulnunk és tanulnunk kell tőlük. Gyakorlatilag mindenben a legjobbak, a bokszkiállásokban, a rajtokban, a gumimelegítésben, gumikopásban. Nincs gyengeségük és Max is kiemelkedően teljesít. Kemény ellenfél, de ezért szép a kihívás.”

Verstappen is számol Alonsóval

Csupán egyetlen száraz szabadedzést tartottak Kanadában, így egyelőre nagy kérdőjel, mik az erőviszonyok ilyen időjárási körülmények mellett – különösen, hogy Verstappen nem remekelt a második tréningen.

 „Nehéz megmondani. Fernandónak nagyon jó hosszú etapja volt, de a Ferrarik is kifejezetten erősek voltak a szárazon, és a Mercedest is ide lehet venni. Ezért most kicsit nehéz megmondani” – latolgatta Verstappen, kik lehetnek a riválisok. Azt hozzátette, pénteken inkább az egykörös tempóval volt problémája, a versenytempó akkor sem jelentett kifejezetten gondot, az RB19 általános viselkedése pedig javult szombatra, függetlenül az esőtől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: