DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

„Kis hiba komoly következményekkel” – Russell elnézést kért

A határokat feszegette a Mercedes pilótája az F1-es Kanadai Nagydíjon, ekkor követte el a versenyét tönkretevő hibát. A fékgondnak viszont máshoz volt köze.

George Russell a negyedik helyről startolt és abban a pozícióban is haladt a Formula-1-es Kanadai Nagydíjon, amikor a 12. körben hibázott és a falnak csapta a Mercedest. Megsérült ugyan az autója, de el tudott botorkálni a bokszig, sőt folytatni is tudta a versenyt.

A brit nagy felzárkózást produkálva már a nyolcadik helyen haladt mindezeket követően a futam utolsó szakaszában, amikor csapata fékhibát jelezve kihívta őt a bokszba, így végül Russell pont nélkül távozhat Montrealból.

„Először is, elnézést kérek a csapattól” – kezdte értékelését az F1 TV kamerái előtt. „Rengeteg kemény munkát és erőfeszítést tettek ebbe, és… egy kis hiba részemről komoly következményekkel. Kissé túl szélesre futottam, eltaláltam a kerékvetőt, és aztán a falban találtam magam.”

f1-russell-crash-montreal



„Ami a fékeket illeti, a magam részéről okénak éreztem, de nyilván a csapat látja az adatokat” – folytatta a brit. „Nyilván csalódott vagyok. A pozitívum, hogy az autó gyors volt egy olyan pályán, ahol nem számítottunk rá, hogy ennyire versenyképesek leszünk. De ez nem volt elég jó, és legalább 12 pontot eldobtam a csapattól.”

Russell később egy másik interjúban hozzátette: szerinte a fékhibának nem volt köze a verseny eleji ütközéséhez. „Meg kell még vizsgálnunk a csapattal, de biztos vagyok benne, hogy ez azért volt, mert túl sokat autóztam forgalomban, amire nem számítottunk előzetesen a futamot megelőzően, így nem voltak megfelelő állapotban a fékek” – magyarázta.

Amikor a riporter felvetette, hogy bizakodással töltheti el őt és a Mercedest, hogy egymást követő két, karakterében igen eltérő helyszínen bizonyult versenyképesnek az átalakított W14-es, Russell így reflektált:

„Igen, egyértelműen. Várom a következő versenyeket, de most csak csalódott vagyok amiatt, ahogy ez a futam alakult, nem voltam elég jó. Nem kellett volna ennek megtörténnie. De a határokat feszegettük, mert Fernando talán versenyképesebb volt, mint amire számítottunk. Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy nyomás alá helyezzem. De ahogy mondtam: kis hiba volt, de nagy következményekkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: