DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Gasly őrjöngött a kiesését követően

Pierre Gasly tajtékzott a Q1-es kiesést követően: nemcsak az elvesztett lehetőségen mérgelődött, hanem az eset veszélyessége miatt is.

Rendkívül ingerült hangulatba került Pierre Gasly a Kanadai Nagydíj időmérőjén, amire persze meg is volt minden oka, hiszen a Q1 végén az utolsó sikánban maga előtt találta Carlos Sainzot, ami nem csupán roppant veszélyes volt, de egyúttal a francia kieséséhez is vezetett, hiszen kénytelen volt a menekülőútra hajtani. A csapatrádióban pedig elszabadult Gasly dühe: „El kellene tiltani! Háromszáz felett jövök, mégis mire gondolnak ilyenkor?!”

Gasly dühe az autóból kiszállva sem csillapodott: „Szerintem teljességgel elfogadhatatlan, amit Carlos csinált, ilyen egyszerű az egész. 300-zal érkezem, ő meg harminccal tötyög az utolsó sikánban, és csak a saját körére koncentrál… Csakhogy nem egyedül vagy egy versenypályán!” – mondta Gasly a sajtó képviselőinek. „Először is nem tudtam befejezni a körömet, amivel simán az első hatban lettem volna, aztán pedig borzasztóan veszélyes és teljesen felesleges volt.”

gasly-canada



A francia azt is kifejtette, hogy nem lesz nyugodtabb akkor sem, ha Sainzot megbüntetik az esetért (ami amúgy azóta meg is történt egy három rajthelyes hátrasorolás formájában): „Nem is érdekel, a baj már megtörtént. Tizenhetedik vagyok, miközben az autóm és a tempóm jó lenne a legjobb tízre, nyolcra, vagy ilyen körülmények között akár hatra is. Szóval bármit is döntsenek, oké, az neki fájni fog, de ez nem adja vissza azt, amilyen időmérőnk lehetett volna.”

Veszélyesek a lassú rákészülések

Az Alpine versenyzője Barcelonára is visszautalt, ahol büntetést kapott feltartásért: „A múltkor persze fordított volt a helyzet, de azok a srácok az első és a második helyen végeztek, és ez nem befolyásolta a vasárnapjukat. Most meg itt vagyok a tizenhetedik helyen, az időmérőmet elrontotta, a versenyemet is meghatározza majd, és ez elfogadhatatlan” – mondta Gasly, aki szerint a hasonló esetekkel kezdenie kellene valamit a sportágnak, már csak a veszélyességük miatt is:

„Szerintem ezt felül kellene vizsgálni, mert úgy tűnik, ez újra és újra megtörténik. Monacóban is büntettek ezért, Barcelonában is, és most is. Korábban ez nem volt ekkora probléma, szóval talán a versenyzőkön múlik ez, vagy a kommunikáción, nem is tudom. De egyértelmű, hogy felül kell vizsgálni, mert bármikor lehet sokkal rosszabb kimenetele is egy ilyen esetnek. Kezd ez az egész veszélyessé válni…”

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer tömören és velősen fogalmazott a történtekről: „Röviden, ez röhejes. Sőt, szörnyű. Szerintem Pierre hatodik lehetett volna, erre kiesett a Q1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: