DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Verstappen: Végig jókor hoztunk jó döntéseket

Változó körülmények ide vagy oda, ismét a regnáló F1-es világbajnok szerezte meg a pole-t – ráadásul amire panaszkodott, az sem igazi probléma.

Max Verstappen uralta a nagyrészt esőben zajló időmérőt a Formula-1-es Kanadai Nagydíjon, így ő vághat neki a pole-pozícióból a vasárnapi futamnak. Pedig péntek után még nem volt túl magabiztos a Red Bull-os:

„A tegnapi nap talán nem volt fantasztikus, úgyhogy végrehajtottunk néhány változtatást az autón” – nyilatkozta közvetlenül az időmérő után Danica Patrick kérdésére. „Ma nyilván teljesen vizes volt az egész nap, ami egy kicsit más, de így is úgy gondolom, hogy javítottunk az autón összességében.”

f1-verstappen-pole



„Az esőben pedig végig úrrá kellett lenni a körülményeken, rendkívül csúszós volt az aszfalt néhány helyen, de végig jó döntéseket hoztunk a megfelelő időben ahhoz, hogy összerakjuk a köridőket, és természetesen nagyon örülök, hogy pole-ban lehetek itt.”

Verstappen nem is tagadta, hogy szereti ezeket a körülményeket: „Szeretek esőben versenyezni. Hollandiából jöttem, szóval hozzászoktam az esőben való vezetéshez.”

A világbajnokságot vezető pilóta a hétvégén többször is panaszkodott a rádióban a visszaváltásokra, de mint azt most elárulta, valójában ez sem igazi probléma: „Ez csak finomhangolás kérdése, nem igazán egy problémáról van szó. Csak mindig akarunk javítani az apró részleteken is.”

Arra a kérdésre pedig, hogy vasárnap is folytatódhat-e az idei egyeduralma, így felelt Verstappen: „Meglátjuk. Lehet, hogy holnap száraz időnk lesz, ami megint kicsit más lehet. De alapvetően egy elég jó versenyautónk van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: