DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Szenzáció: Hülkenberg a második helyen!

Nagyon büszke az eredményére a Haas versenyzője, de tudja, hogy szárazon aligha tudja megtartani magát ilyen magasságban: Nico Hülkenberg az első sorból indul.

Nico Hülkenberg 2016 óta először indulhat az első sorból, hiszen a második helyre kvalifikálta magát a Kanadai Nagydíj esős időmérőjén. A német versenyző a leintést követően természetesen roppant elégedetten nyilatkozott, de azt is kiemelte, hogy a körülmények elképesztőek voltak:

„Nagyon vad, őrült időmérő volt. A változó körülmények nagyon trükkösek tudnak lenni, különösen itt. Nedves, száraz, aztán megint nedves, folyamatosan alkalmazkodnod kell. Ez kissé váratlanul volt, de nagyon boldog és büszke vagyok. Szupersimán ment, nagyon boldog vagyok” – mondta a német az interjút készítő Danica Patricknak, majd így folytatta:

hulk-canada-2



„Ilyen időben sokat kell kommunikálni, rengeteget üzengetünk rádión oda-vissza. Ma jól csináltuk, nem volt nagyobb hibánk, ezért vagyunk itt most, ahol. Az első sor remek, lássuk, meddig tudunk ott maradni” – fejtette ki a Haas versenyzője, aki tudja, hogy más körülmények között aligha maradhat ilyen magasságokban:

„Egy száraz verseny nagyon más lesz. Csak ki akarok menni, olyan keményen nyomni, amennyire tudom, és remélhetőleg lesz belőle egy szép eredmény.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: