DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Életre kelt a Ferrari: Sainz és Leclerc is elégedett

Az egyik legjobb idei első napján van túl a Ferrari Charles Leclerc megfogalmazása szerint. Carlos Sainz egy kicsit küszködött a fékekkel, de ő is pozitívan értékelte az első napot Kanadában.

A spanyol versenyző egytizedes lemaradással lett a harmadik a második szabadedzésen a két Mercedes mögött, amely a CCTV meghibásodása miatt 90 percesre nyúlt, miután az első szabadedzés gyakorlatilag három perc után véget ért.

„Még mindig nem érzem teljesen otthonosan magam az autóban, főleg fékezéskor küszködtem a szabadedzés alatt, amit még ma ki fogunk elemezni, hogy holnapra javítsunk a helyzeten. Kanadában ez az egyik legfontosabb tényező, és úgy érzem, hogy valahol elmásztunk a beállításokkal pénteken, de ha ezt kijavítjuk, sokkal gyorsabbak lehetünk” – mondta Sainz a Formula.hu jelenlétében.



A várható esőre való tekintettel Sainz fontosnak tartja, hogy ne hibázzanak a harmadik szabadedzésen, majd az időmérőn sem: „Úgy gondolom, hogy nagy kihívást fog jelenteni a szombat. A gumikat pénteken is folyton cserélgettük, volt fent a szárazpályás, az inter és az esőt is fel lehetett volna tenni, szóval a szombat arról fog szólni, hogy ne hibázzunk, és túljussunk az egyes etapokon.”

Charles Leclerc a barcelonai küszködés után rendkívül pozitívan értékelte a pénteki napot Kanadából, aki a top 5-öt zárta, miközben Fernando Alonso beékelődött a két Ferrari közé.

„Érzetre ez volt a legjobb péntekjeink egyike. Nagyon-nagyon jól éreztem ma magam az autóban, szóval ez mindenképpen pozitívum. Szombaton egy teljesen új nap virrad, és nem gondolnám, hogy péntekről bármit hasznosítani tudunk majd, hiszen valószínűleg esni fog. Érdekes nap vár ránk, mindenesetre ez egy jó péntek volt” – kezdte a monacói.

„Nem hoztunk jelentős változásokat Barcelonához képest, inkább csak arról lehet szó, hogy az új dolgokat egyre jobban értjük és sikerül optimalizálnunk a beállításokat. Viszont bármihez nyúltunk hozzá, az pozitív irányba vitte el az autót, szóval ez biztató. A hosszabb etapok is erősnek érződtek belülről, ami szintén örömteli, de még csak péntek van, szóval meg kell várnunk, hogy mi lesz ennek a vége. Egy trükkös időmérő vár ránk szombaton, ahol megpróbálunk a legjobban szerepelni, aztán meglátjuk, hogy ebből mit tudunk összehozni vasárnap. Mindenesetre ez volt eddig az egyik legjobb pénteki napom a Ferrarinál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: